Jeroen Verhoeven geen moment in paniek!

Jeroen Verhoeven geen moment in paniek!

VOLENDAM – Het was zondag wel even vervelend geweest, toen tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord de stroom uitviel. ,,Ik kon op het scorebord niet meer zien hoeveel minuten we te spelen hadden,” zegt Jeroen Verhoeven (28) over het voorval.

,,Verder is het typisch Volendams. Ik voetbal hier zes jaar, ik ben er aan gewend. Het heeft zijn charme. De douche is ook wel eens koud.

In het spelershome van Volendam staan ronde tafels waarop kleedjes liggen en op een aanrecht ligt een tosti-ijzer. Beneden in de koffiekamer spelen vier Volendamse mannen elke dag een spelletje kaart tussen vergeelde elftalfoto’s uit het verleden. In de gang ernaast lopen pas gedouchte spelers op badslippers. Dat kan in het stadion van Volendam, waar de tijd heeft stilgestaan en Klaas Puul Garnalen op het shirt van de spelers staat.Net zo Volendams als de sponsor is Jeroen Verhoeven inmiddels geworden. De keeper is aanvoerder. Dat verandert niet veel voor hem, praten met jonge jongens deed hij altijd al. Met plaatsgenoot Melvin Platje zit hij wel eens in de auto. ,,Dan ga je het toch hebben over zijn situatie. Dat hij goed bezig is en zo. Ik zeg hem dat hij zijn onbevangenheid niet moet verliezen.”De keeper heeft dit seizoen altijd gezegd: ,,Op een gegeven moment komen de punten. De trainer heeft een visie en die heeft hij altijd uitgedragen. Wij spelen aanvallend voetbal. Serieus, dat dacht ik ook toen we maar laatste bléven staan. De wedstrijden die we verloren, verliepen steeds volgens hetzelfde patroon. Dan speelde we aardig ondanks een achterstand. Rond de zeventigste minuut kregen we opeens meerdere treffers achter elkaar om de oren.

,,De mensen in het bestuur weten wat ze willen. Bij Roda hebben ze fusieproblemen en De Graafschap ging in de winterstop gekke dingen doen. In Volendam blijft alles rustig. De supporters schreeuwen wel eens wat als we op de Dijk lopen, kritisch zijn ze hier altijd. Dat mag, ik zeg ze keurig wat ik er zelf van vind.”

Het was wel even wennen geweest in de eredivisie. ,,De media-aandacht is natuurlijk veel groter bijvoorbeeld,” zegt Verhoeven. ,,Wat ook anders is, zijn de spitsen. Het lijkt wel of ze weten wat je zwakke punten zijn. Ze schieten hier veel gerichter.”

Harder dan anders weerklonk in elk stadion dit seizoen de hoon. Over zijn forse postuur heeft hij inmiddels alle spreekkoren wel gehoord. ,,Is een beetje moeilijk hè, om dat niet te horen, als vijftigduizend mensen je toeschreeuwen.

,,Ik moet zeggen, ik vind het fantastisch dat je als kleine club in de Arena komt en de toeschouwers van de tegenstander maken zich druk om de keeper van Volendam. Voor mijn ouders en vrouw is het minder. Die zitten tijdens de wedstrijd op de tribune. Zij zeggen: Het gaat altijd over hetzelfde.”

De harde wetten van topvoetbal zorgen voor een dikke huid. In de jeugd van Ajax zeiden ze hem al: Jij bent niet de beoogde keeper van het eerste. ,,Moet je dan bij de pakken neer gaan zitten? Nee dacht ik.

,,Ik maak van mijn zwakke punt, mijn sterke punt. Bij vrije trappen durven sommige tegenstanders niet meer in de buurt te komen. Bij corners proberen ze me vaak te blokken en als ik ‘los’ roep, wil er nog wel eens een speler wegduiken. Bij één-op-één kom ik er sowieso als winnaar uit.”

De situatie waarin collega-keeper Maarten Stekelenburg zich nu bij Ajax bevindt, lijkt hem erger dan de spreekkoren die op hem neerdalen. Het gebeurde Verhoeven zelf ooit ook een keer in Volendam. Job Dragtsma werd trainer en hij nam met Frank van der Geest zijn eigen keeper mee.

,,Dat was even slikken en je weet dat je er als keeper dan een groot stuk van het seizoen uit ligt. Ik heb er toen alles aan gedaan om terug te knokken. Aan het eind van het seizoen stond ik er weer in.”

Thuis bouwt de eerste keeper van Volendam websites. Hij houdt van computers. Want alles is tegenwoordig digitaal, zegt Verhoeven. ,,Als voetballer leer je niet hoe je computerprogramma’s als Excel of Acces moet gebruiken. Laatst heb ik een website gemaakt voor mijn zwager die meubelmaker is. Dat doe ik in de kelder van mijn huis. Ik kan er uren mee bezig zijn.”

Door NIK KOK

Bron: AD Sportwereld


 

Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door kinderen met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.