Jong AZ – Jong Ajax 2-4

jeroen verhoeven sneeuw Jong AZ - Jong Ajax 2-4Jong Ajax heeft de uitwedstrijd bij Jong AZ met 2-4 gewonnen. Door dit resultaat maken de Ajacieden een reuzesprong in de rangschikking, van de achtste naar de derde plaats. Wel is het zo dat het de enige wedstrijd was die doorgang vond in de Beloftencompetitie. ,,Maar de andere teams hikken hier toch tegenaan”, was Bryan Roy blij met de zege.

Met een vertraging op de snelweg A9 wegens sneeuwval arriveerde Jong Ajax laat bij het AFAS stadion in Alkmaar. Scheidsrechter Jordy de Goeij keurde het veld goed en een half uur later dan beoogd, begon het enige duel dat niet werd afgelast in de Beloftencompetitie. ,,Het veld was goed bespeelbaar”, stond Roy achter de beslissing de wedstrijd niet af te gelasten.

Het team van de trainers Roy en Albert van der Dussen kwam uitstekend voor de dag in het stadion. ,,We begonnen agressief en geconcentreerd en als je zo speelt, dan komt de kwaliteit wel boven drijven”, vond de oefenmeester die zijn team al in de vierde minuut op voorsprong zag komen door Marvin Zeegelaar die uitstekend de diepte zocht en knap afrondde. Na een kwartier leverde dezelfde linksbuiten een prima voorzet af die door Lorenzo Ebecilio uitstekend werd verzilverd, 0-2. Jong AZ maakte in de 28ste minuut de aansluitingstreffer via Charlison Benschop, maar nog voor rust hadden de Amsterdammers de marge weer vergroot, 1-3 door Darko Bodul. ,,We schakelden goed om”, had Roy gezien. ,,Zowel in balbezit als bij balverlies. Vooral op het middenveld waren we echt fel en hebben daardoor veel ballen veroverd. Dan kan je snel in de counter en op dit veld leverde dat bijna steeds doelkansen op.”

In de tweede helft hoopte Roy dat de Alkmaarse middenvelders elkaar (nog) minder vaak konden vinden dan in de eerste. ,,Dat lukte. We stonden de tweede helft beter. De weersomstandigheden werden slechter, het ging steeds harder sneeuwen. Maar de jongens hebben zichzelf vandaag beloond. Als team hebben we een heel goede prestatie geleverd.” Lorenzo Ebecilio maakte de 1-4 in de 66ste minuut en hoewel Ali Messaoud nog de 2-4 maakte, kwam de zege van Jong Ajax niet meer in gevaar.

Bron: ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.