Jong Ajax – Jong Vitesse/AGOVV 1-0

22885Jong Ajax heeft maandagavond op sportcomplex de Toekomst een 1-0 overwinning op Jong Vitesse geboekt. Lorenzo Burnet maakte enkele seconden voor rust de enige treffer. Het is de eerste overwinning voor Jong Ajax onder leiding van trainer Gery Vink.

Jong Ajax begon de wedstrijd op Sportcomplex De Toekomst sterk en aanvallend. Het elftal van Gery Vink zette druk op de leeftijdsgenoten van Vitesse. Daardoor deden zich veel mogelijkheden voor om tot scoren te komen, vooral via Aras Özbiliz en Tom Overtoom.

Özbiliz liet zich in het begin van de wedstrijd gelden door alleen op de keeper af te lopen en te schieten. Doelman Sebastiaan van der Sman kon het schot nipt stoppen met zijn been. Dit was overigens niet de enige kans van Özbiliz. Op aangeven van Overtoom kort daarna loste hij een gevaarlijk schot op de Vitesse-doelman. Weer was het een nipte redding voor Van der Sman.
Ook de kansen van Overtoom bleven onbenut. Wel waren de acties van de aanvoerder een kijkgenot voor de toeschouwers. Overtoom passeerde op prachtige wijze enkele Vitesse-spelers voordat hij op doel schoot. Kort daarna schoot hij vanuit een moeilijke draai op doel en bediende hij Özbiliz opnieuw op fraaie wijze.

De Jong Ajacieden werden pas vlak voor rust beloond met een doelpunt. Enkele seconden voor het fluitsignaal van scheidsrechter Lindhout maakte Lorenzo Burnet, de kleinste man op het veld, de enige treffer van de avond. Nadat de Vitesse-goalie een vrije trap van Tom Overtoom probeerde weg te werken, schoot de behendige speler vanuit de rebound in het doel: 1-0.

In het begin van het tweede bedrijf miste Ajax de dreiging die in de eerste helft wel aanwezig was. Pas in de zestigste minuut schudde Geoffrey Castillion zijn teamgenoten wakker. Een snoeiharde uithaal net buiten de zestienmeter van de boomlange spits eindigde net naast Van der Sman. Özbiliz maakte na de actie van Castillion een fraaie passeerbeweging. Hij baande zich een weg tussen drie Vitesse-spelers en schoot precies in handen van de Vitesse-goalie.

Ook Florian Jozefzoon loste enkele gevaarlijke schoten op doel. De aanvaller was gretig op zoek naar een tweede Ajax-treffer, maar die kwam er niet. Ondanks de vele kansen voor de Jong Ajacieden is er ‘slechts’ met 1-0 gewonnen van Jong Vitesse.

Trainer Gery Vink, die een weerzien had met zijn oude werkgever, liet na afloop van de wedstrijd weten over het algemeen tevreden te zijn over het spel van zijn team. ,,Over bepaalde dingen ben ik tevreden zoals de druk opvoeren en het positiespel. Waar ik minder tevreden over ben is de slordigheid in de eindfase. We creëerden veel kansen, maar we werden ietwat slordig.’’

Jong Ajax speelt op 14 februari de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap.

Tekst: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.