VOORBESCHOUWING | FC Dordrecht – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven VOORBESCHOUWING | FC Dordrecht - FC UtrechAfgelopen weekend bleven de Eredivisiestadions leeg vanwege interlandvoetbal, maar vanaf morgen (zaterdag) gaat op het hoogste niveau van Nederland de bal weer rollen. Zondag pakt FC Utrecht de voetbaldraad weer op in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen FC Dordrecht. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Robby Alflen vooruit op het duel van zondag.

Trainer/coach Robby Alflen verwacht zondag in Dordrecht een open wedstrijd, waarin twee teams elkaar treffen die een aanvallende speelstijl hanteren. “FC Dordrecht speelt vrij open”, vertelt de Utrechtse oefenmeester. “Dat vind ik heel knap, net zoals ik het knap vind dat ze dat doen ongeacht de tussenstand. Ze houden dat gewoon vol. Die aanvallende insteek wordt door sommigen naïef genoemd. Op mijn beurt vind ik het naïef om te denken dat zo’n manier van spelen je géén resultaat kan opleveren.”

Internationals weer terug
Het feit dat de Eredivisie een weekje heeft stilgelegen vanwege interlandvoetbal, kwam diverse voetballers uit Alflen’s keurkorps niet verkeerd uit. Zij konden daardoor even wat extra rust pakken. “En de jongens die met nationale teams op pad moesten, zijn goed teruggekomen. Ook Tommy Oar, die tijdens de eerste wedstrijd met Australië op de bank bleef en in de tweede wedstrijd 75 minuten speelde in moeilijke omstandigheden. Het was daar in Qatar, begreep ik, veertig graden. En Tommy moest de volledige linkerflank bestrijken. Dan kan ik me voorstellen dat de puf er na 75 minuten een heel eind uit is. Ook Issa Kallon, die met Oranje Onder 19 in Polen speelde, deed het goed en is fris teruggekeerd in Utrecht. Net als Rubio Rubin, die in Brazilië met Verenigde Staten Onder 23 een hele wedstrijd speelde.”

‘Kijken naar vertoonde spel’
Na achtereenvolgende nederlagen tegen PSV (2-0, KNVB Beker), FC Twente (3-1) en Go Ahead Eagles (2-3) schreeuwt het supportershart van menig FC Utrecht-fan om een driepunter tegen FC Dordrecht aanstaande zondag. Alflen voelt die hoop op een overwinning niet direct als druk. “Beleid moet je niet maken op basis van de ranglijst, maar op basis van het vertoonde spel. Daarin zie ik bij ons heel duidelijk een stijgende lijn. Wij gaan dus door waarmee we bezig waren, en blijven ondertussen dingen bijschaven. Dat is het proces waarin we zitten.”

Rubio Rubin: ‘Een man met een missie’
Over een stijgende lijn gesproken: Rubio Rubin ontwikkelt zich welhaast stormachtig. Sloot hij enkele maanden geleden nog aan bij Jong FC Utrecht, in het thuisduel met Go Ahead Eagles werd de pas achttienjarige Amerikaan verkozen tot Man of the Match. In het eerste elftal, in de Eredivisie. “Rubio is een Amerikaanse spits. Dat wil automatisch zeggen: hij is veel onderweg, loopt veel”, zegt Alflen. “Een totaal ander type speler dan Ruud Boymans. Rubio kan ook als aanvallende middenvelder spelen, zoals hij dat tegen FC Twente en Go Ahead Eagles deed. Wat dat betreft beschouw ik hem niet als een ‘negen’ of een ‘tien’, maar meer als een ‘negeneneenhalf’. Het is onvoorstelbaar wat hij nu al – pas achttien jaar is hij – brengt. Hoe hij stappen maakt. Rubio is een man met een missie. Hij loopt erbij alsof hij 25 jaar is, heel erg knap.”

VOORBESCHOUWING | FC Dordrecht – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.