Jong Ajax – Jong Feyenoord 0-1

logo feyenoord excelsiorJong Ajax heeft maandagavond van Jong Feyenoord/ Excelsior verloren. Op sportcomplex de Toekomst ging het team van trainer Gery Vink met 0-1 onderuit. Jerson Cabral maakte na een uur spelen de winnende treffer. Voor de derde keer dit seizoen verloor Jong Ajax de Klassieker op broekzakformaat.

Opnieuw bleek Jong Feyenoord een maatje te groot voor Ajax. Na de nederlagen in beker en competitie (beide keren 3-1) waren de Beloften van Feyenoord ook in Amsterdam de sterkste. Uitgerekend op het moment dat Jong Ajax even met een man minder stond, sloegen de bezoekers effectief toe. De voetbaljaargang 2010-2011 wordt er voor Jong Ajax wat Klassiekers betreft dan ook een om snel te vergeten.

De mini-Klassieker werd maandagavond in een spookachtig decor gespeeld. Als gevolg van de reeks incidenten bij eerdere duels tussen de Beloften van Ajax en Feyenoord worden de onderlinge duels al een paar jaar zonder supporters gespeeld. Zeker omdat de Toekomst doorgaans goed gevuld is bij thuisduels van Jong Ajax gaven de lege tribunes een aparte sfeer aan de kleine Klassieker. Alleen journalisten, de opleidingsploeg van televisie, scouts en trainers waren daardoor aanwezig bij de pocketuitgave van Ajax – Feyenoord.

Net als het eerste elftal van Feyenoord staan ook de Beloften van Feyenoord in het rechterrijtje. Al is de rechterkant van de ranglijst bij de Beloften uiteraard niet te vergelijken met de Eredivisie. Behalve dan dat ook hier de Beloftenploeg van PSV aan kop gaat en FC Groningen bovenin meedraait. Jong Ajax behoort in de Eredivisie voor Beloften bij de achtervolgers. Toch geldt datzelfde eigenlijk ook Jong Feyenoord, zeker na de nederlaag van maandagavond, nog slechts twee punten bedraagt. Daarbij heeft Feyenoord ook nog een wedstrijd tegoed.

In de eerste helft creëerde Jong Ajax een aantal kansen. Tom Overtoom, Aras Özbiliz en Roly Bonevacia probeerden alle drie met schoten keeper Lamprou te passeren. Aan de andere kant was Jerson Cabral gevaarlijk. Na een halfuur schoot hij een (aangeraakte) vrije trap net over het doel van Ajax. De daaropvolgende hoekschop zorgde vervolgens voor nieuw Rotterdams gevaar. André Bahia kopte de bal tegen de lat. Daarmee was het grootste Rotterdamse gevaar wel genoemd. Het onderstreepte dat Jong Ajax voor rust in ieder geval een keer had moeten scoren, zo vond ook trainer Gery Vink. ,,We verzuimden onszelf toen al te belonen.”

De nederlaag werd maandagavond na een uur spelen ingeleid. Uitgerekend op het moment dat Jong Ajax even met een man minder stond ging het mis. Een moment van onachtzaamheid werd het team van Vink fataal. Terwijl Lorenzo Burnet (scheenbeen) langs de zijlijn werd behandeld na een overtreding van André Bahia sloegen de bezoekers toe. Met een man meer profiteerde Feyenoord optimaal van de tijdelijke overtalsituatie. Aanvaller Jerson Cabral snelde de zestienmeter van Ajax binnen en rondde vervolgens bekwaam af met een schuiver langs Verhoeven: 0-1. ,,Uiteindelijk hebben we maar tweeënhalve minuut met een man minder gestaan, maar juist op dat moment was de organisatie even weg. Op het moment van de tegengoal ‘stonden’ we niet goed. Dat mag niet gebeuren.”

In het laatste halfuur kwam Jong Ajax die tegentreffer niet meer te boven. Ook het inbrengen van Jody Lukoki en Hyun Jun Suk leverde geen succes op in het laatste kwartier. De derde nederlaag tegen Jong Feyenoord kon daardoor niet meer worden voorkomen. ,,Ondanks de nederlaag ben ik heel tevreden over het vertoonde spel vandaag. Het is jammer van de uitslag, zeker als je het over de gehele wedstrijd bekijkt. We hadden zeker voor rust moeten scoren, maar dat hebben we niet gedaan.”

Tekst: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.