HBS – ASV De Dijk (1-1) 1 – 2

De Dijk wint opnieuw en kan periodetitel niet meer ontgaan na late zege op HBS

ASV De Dijk won in de Derde Divisie met 1-2 van HBS. Het team van trainer Jochem Twisker speelde geen geweldige wedstrijd maar ging toch met de volle winst naar huis. De voorsprong op concurrent Quick ’20 is liefst acht punten. Be Quick staat derde, maar een heeft nog een duel te goed.  ASV De Dijk kan in ieder geval de eerste periodetitel niet meer ontgaan.

Vooraf waren er vandalen actief geweest op het mooie complex van HBS. Het net van een doel op het hoofdveld was in de nacht van zaterdag op zondag grondig vernield. In het doel waren wel een fiets, stoel en vuilnis achter gelaten. Door een groep vrijwilligers werd het net nog op tijd vernieuwd anders was het duel niet eens door gegaan.

In de eerste helft liet De Dijk weinig zien. Er waren nauwelijks kansen en de spelers wisten elkaar slecht te vinden.  HBS kwam dan ook terecht op voorsprong. Harry Zwarthoed wist na een goede actie de stand weer gelijk te trekken. Twisker zal in de pauze zijn manschappen ongetwijfeld pittig hebben toegesproken.
“Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen en deze moeten we snel vergeten. We leden veel balverlies en waren ook onrustig aan de bal. Gelukkig gingen we nog met een gelijke stand de rust in en weten we hem uiteindelijk nog te winnen”, aldus Zwarthoed.

In de tweede helft werd er veel beter gespeeld. De teams waren aan elkaar gewaagd en voor een objectieve toeschouwer was het een duel dat geen winnaar verdiende. Drie minuten voor tijd kon Achmed Ahahaoui de winnende treffer scoren.
ASV De Dijk had geluk gehad maar dat is iets wat je als topploeg weet af te dwingen.

Doordat concurrenten Be Quick (verloor van Westlandia) en Quick’20 (gelijk tegen EVV) beide punten verspeelden kan De Dijk de eerste periode titel bijna niet meer ontgaan. Toch is de periodetitel niet het eerste doel van ASV De Dijk. “De eerste periode zullen we waarschijnlijk wel pakken, maar ons hoofddoel blijft om kampioen te worden. Een periodetitel is leuk, alleen heb je feitelijk nog niks. Het is niet zo dat er nu al een enorme euforische sfeer hangt.”

Verslag: Bert van Galen
Foto’s: H. Oedekerk

Deze slideshow vereist JavaScript.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.