WEDSTRIJDVERSLAG | FC Dordrecht – FC Utrecht 1-3 (0-1)

jeroen verhoeven fc doredrecht fc utrecht

FC Utrecht versloeg vanmiddag (zondag) FC Dordrecht met 1-3. In het Riwal Hoogwerkers Stadion kwamen de Utrechters vroeg op voorsprong, om vervolgens pas een paar minuten voor tijd de wedstrijd echt te beslissen.

Een aanraking van een splitsecond is het. Wie net op dat moment met zijn ogen knippert, mist de touch van Yassin Ayoub. De gouden touch. De aanraking waarmee de middenvelder, vanaf een meter of twintig, de bal richting bovenhoek van het doel van FC Dordrecht stuurt. Het balcontact ook waarmee de FC Utrecht-speler de lastige uitwedstrijd tegen FC Dordrecht beslist. Want de bal vliegt de kruising in en zorgt ervoor dat het vier minuten voor tijd niet langer 1-2 staat, maar dat de score 1-3 is in Utrechts voordeel.

Geen twijfels meer
En hoewel je natuurlijk nooit de punten mag omarmen voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken, zijn er weinig mensen in het Riwal Hoogwerkers Stadion die na de goal van Ayoub nog twijfelen over de uitkomst van de wedstrijd. De punten gaan, ondanks een slotoffensiefje van FC Dordrecht dat wordt gepareerd door de voor Robbin Ruiter ingevallen sluitpost Jeroen Verhoeven, mee naar Utrecht.

Dicht, en op slot
Een klein kwartier voordat Ayoub de bal de bovenhoek in krult, schiet Rick ten Voorde diagonaal de 1-2 binnen, daarmee de Utrechtse marge verkleinend en voor een forse frons op de gelaten van de FC Utrecht-fans zorgend. Trainer Ernie Brandts stuurt zijn ploeg in volle vaart vooruit en dat heeft de nodige druk op het Utrechtse doel tot gevolg. De driepunter van de roodwitten staat op de tocht. Maar dan is er dus Ayoub. Die smijt het raam dicht, trekt de deur op slot en vergrendelt die zorgvuldig. Weg tocht, welkom punten. Met die ene, oh zo fijne trap.

FC Doredrecht fc Utrecht Jeroen verhoeven

Vroege voorsprong
FC Utrecht komt in Dordrecht al vlot op voorsprong. Wie anders dan Tommy Oar, koning van de assist en de kans van de Eredivisie, zet de bal voor op spits Ruud Boymans. De aanvaller kopt in de negende minuut van de wedstrijd de bal tegen de touwen en helpt FC Utrecht daarmee in een zetel.

Lima helpt FC Utrecht een handje
Die toch al zo fijne zetel wordt door Josimar Lima nog eens extra comfortabel gemaakt. De verdediger van FC Dordrecht loopt, uiterst ongelukkig voor de groenwitten, de bal van dichtbij halverwege de tweede helft in zijn eigen doel. De goal komt op naam van Lima, maar de credits zijn toch ook wel een beetje voor Gyrano Kerk. De invaller bereidt het eigen doelpunt met een handige actie en een prima voorzet immers prima voor.

Twee thuisduels op komst
FC Dordrecht-uit was voor FC Utrecht, dat zich in ‘Dordt’ gesteund wist door 400 fans in een uitverkocht uitvak, de tweede uitzege van het seizoen. De komende twee competitieduels spelen de roodwitten in eigen thuishaven: achtereenvolgens komen PSV en Vitesse op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Dordrecht FC Utrecht Jeroen Verhoeven

FC Dordrecht – FC Utrecht 1-3 (0-1)
9. Ruud Boymans 0-1
68. Josimar Lima (eigen doelpunt) 0-2
73. Rick ten Voorde 1-2
86. Yassin Ayoub 1-3

Toeschouwers: .

Gele kaarten: Josimar Lima, Robin Gosens, Everon Pisas (allen FC Dordrecht), Timo Letschert en Gyrano Kerk (beiden FC Utrecht).

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Opstelling FC Dordrecht:
Filip Kurto; Jeffry Fortes, Josimar Lima, Marvin Peersman, Robin Gosens; Funso-King Ojo, Ryan Koolwijk (72. Erixon Danso), Joris van Overeem (89. Iliass Haddad); Rihairo Meulens, Mart Lieder, Everon Pisas (72. Rick ten Voorde).

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter (84. Jeroen Verhoeven); Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Gévero Markiet, Timo Letschert; Yassin Ayoub, Anouar Kali, Willem Janssen (90+1. Kai Heerings); Rubio Rubin (58. Gyrano Kerk), Ruud Boymans, Tommy Oar.

 

WEDSTRIJDVERSLAG | FC Dordrecht – FC Utrecht 1-3 (0-1)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “WEDSTRIJDVERSLAG | FC Dordrecht – FC Utrecht 1-3 (0-1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.