De Beer uit Bussum gaat weg…

De Beer uit Bussum gaat weg…

Lees meer FC Utrecht nieuws op FCUtrecht.net

Voor doelman Jeroen Verhoeven breken spannende tijden aan. Zijn contract bij FC Utrecht wordt niet verlengd, waardoor de Bussumer op zoek moet naar een nieuwe club.
“Er speelt op dit moment nog niks”, reageert Verhoeven. “We hebben nog twee wedstrijden te gaan en daar richt ik me op. Ik heb er mijn hele carrière al ingezeten van: “Ik zie het wel. Je weet nooit in de voetballerij wat er komt. Elke optie die er komt, ga ik overwegen.”

Met dit persbericht werd vorige week wereldkundig gemaakt dat het contract met de huidige tweede keeper niet wordt verlengd bij FC Utrecht. Jeroen Verhoeven werd in 1980 geboren in Naarden en begon zijn carrière in Bussum bij BFC. Hij begon als rechtsbuiten in de F1 en pas in de C1 begon Jeroen met keeperstaken. Hij viel daar al heel snel op bij de scouting van Ajax. Daar kreeg hij de bijnaam ‘De beer uit Bussum’. Na de jeugdopleiding van Ajax en een paar jaar RKC kwam hij bij FC Volendam terecht dat naar de eredivisie was gepromoveerd. Hij kwam er bekend te staan als ‘De ham van Volendam’.

Jeroen Verhoeven is één van mijn voetbalhelden. Voor Jeroen doet het niet terzake of zijn haar wel goed zit en welke kleur voetbalschoenen hij draagt. Ik vond het geweldig dat FC Utrecht in september 2012 Jeroen Verhoeven toevoegde aan onze selectie. De inmiddels 35-jarige keeper had veel voetbalervaring en dat was een waardevolle toevoeging aan de relatief jonge selectie.

Jeroen is de held van alle dikkere jongetjes. Hij heeft laten zien dat je ondanks je wat forsere omvang het toch kan schoppen tot keeper in de Eredivisie. We zijn in Nederland in de voetbalwereld vooral heel goed om mensen belachelijk te maken vanwege hun gedrag of uiterlijk, de pers voorop. Over voetbal gaat het meestal niet. Nee, de bestsellers bij onze boekwinkels gaan over het buitensporige leven van onze zogenaamde voetbalhelden, zich topsporter verbeeldende surrogate filmsterren, zeikers en fuckers eerste klas, zonder enige vorm van sportmoraal, mannelijkheid en ballen in hun broek!

Jeroen was in zijn Volendamtijd een “cultheld” geworden, niet alleen door zijn écht mannelijke Rubensverschijning, maar vooral omdat hij geweldige wedstrijden stond te keepen. Jeroen is bescheiden, hoeft niet met zijn gezicht in allerlei opgeleukte sportlulprogramma’s op de televisie. Jeroen leeft voor zijn sport, zet er alles voor opzij en traint 7 dagen in de week, inclusief op de racefiets van Bussum naar Utrecht en weer terug.
Over de opvattingen rondom zijn postuur: “Dat zal vast zo zijn, maar ja, het vooroordeel is hardnekkig en het volk immer kritisch”. Jeroen is altijd zichzelf gebleven uit liefde voor de sport en het spelletje en dat siert hem en daarom verdient Jeroen aandacht en waardering voor zijn carrière tot nu toe en verdiensten voor FC Utrecht.

Laten we Jeroen nog enkele jaren gunnen ergens in het doel van een club in Nederland op redelijk niveau. Blijf vooral jezelf Jeroen en heb schijt aan gezeik over je postuur!

Forever strong!

Jan Klaassen

Bron: FCUtrecht.net

De Beer uit Bussum gaat weg…

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “De Beer uit Bussum gaat weg…

  • 22/05/2015 at 23:28
    Permalink

    Jeroen, toffe peer en heerlijke sportieve Beer, ik wens je nog heel veel leuke keepersjaren bij mooie clubs!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.