Video en Wedstrijd verslag: ASV De Dijk – TEC (0-2) 2-4

 

Defensieve fouten hebben tweededivisionist De Dijk opnieuw punten gekost. De ploeg van Jochem Twisker leek terug te komen van een 2-0 achterstand, totdat TEC weer aanzette en met een 2-4 zege de Schellingwouderdijk verliet, mede door drie doelpunten van Wimilio Vink.

“Deze nederlaag komt hard aan”, zei Twisker na afloop. “Ik kan het blijven zeggen, maar we krijgen gewoon veel te makkelijk doelpunten tegen. Nu worden we bij de onderste ploegen getrokken, terwijl we vandaag juist afstand daarvan wilden nemen.” De Amsterdammers liepen bijna negentig minuten lang achter de feiten aan. Binnen twee minuten keek De Dijk al tegen Jeroen Verhoeven achterstand aan. Josemar Makiavala pikte na anderhalve minuut een verkeerde terugspeelbal op, werd op weg naar het doel tegengehouden door doelman Jeroen Jeroen Verhoeven, die blij mocht zijn dat scheidsrechter Serik hem slechts geel gaf. De toegekende strafschop werd door Wimilio Vink feilloos binnen geschoten: 0-1.

Na een kwartier spelen tikte Vink ook de 0-2 binnen, nadat Jeroen Verhoeven tot twee keer toe redde op een inzet van Makiavala. Vlak daarvoor kreeg Nabil el Gourari een goede mogelijkheid. Oog-in-oog met de uitgekomen Sebastiaan van der Sman schoot de aanvaller recht op de doelman. Even later mikte El Gourari uit kansrijke positie hoog over. Overigens mocht De Dijk nog blij zijn dat het bij een 0-2 ruststand bleef. Er stond een engeltje tegen de paal toen Jeroen Verhoeven een schot van Vink losliet en Makiavala in de rebound ook het houtwerk trof.

In de rust kreeg Twisker de kans om de verhoudingen op scherp te zetten. “Ik kan wel met deuren gaan smijten, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb aangegeven waar de problemen lagen, vooral tegen die Vink, en hoe we aanvallend meer moesten brengen.” Het resulteerde al vrij snel in een aansluitingstreffer. El Gourari controleerde een vrije trap van Nick Kuipers en schoot de 1-2 binnen.

De Dijk had in de tweede helft een duidelijk overwicht in de jacht op de gelijkmaker, die een kwartier voor tijd viel. Op het moment dat Achmed Ahahaoui klaar stond om Jack Tuyp te vervangen, schoot de spits vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-2 binnen. De Amsterdammers hoopten erop en erover te kunnen gaan, maar lang konden de Amsterdammers niet van de gelijke stand genieten. Nog geen twee minuten later had Vink de voorsprong weer hersteld voor de gasten.

Een discutabel doelpunt volgens Twisker, omdat Ahahoui (die uiteindelijk kwam voor Harry Zwarthoed) daaraan voorafgaand zou zijn vastgehouden. “Ik vind het normaal een goede scheidsrechter, maar vandaag floot hij echt dramatisch”, was de oefenmeester keihard over de arbitrage, terwijl hij ook met lede ogen aan moest zien hoe Vink de bal fraai over Jeroen Verhoeven kon stiften om TEC weer aan de leiding te brengen: 2-3.

In de blessuretijd maakte invaller Serhat Koc er ook nog 2-4 van voor de gasten. Door de nederlaag zakte De Dijk naar de twaalfde plaats en komen de ploegen daaronder steeds dichterbij.

Bron: Amsterdamsche voetbal


Wil je ons helpen met onze Sociale en Maatschappelijke onderneming indoorspeeltuin Plezier te starten?

Alle ideeën en suggesties zijn meer dan welkom!!!

Stuur of schrijf ons een bericht.

Meer informatie over de jongeren die bij ons gaan werken/stage lopen?!

Super leuk dat u meer wilt weten over de jongeren die bij ons in indoorspeeltuin Plezier gaan werken?

Bekijk dan: http://indoorspeeltuinplezier.nl/meer-weten-jongeren-doordeweeks-indoorspeeltuin-plezier-werken/

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.