Voorbeschouwing: FC Utrecht – Feijenoord

Voorbeschouwing: FC Utrecht - Feijenoord  jeroen verhoevenFC Utrecht hervat zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Een wedstrijd met belangen voor beide clubs, meent trainer Jan Wouters: “Wij willen aansluiting houden met de plaatsen 6, 7 en 8 en Feyenoord moet winnen om mee te blijven doen in de titelrace.”

Voorbeschouwing: FC Utrecht – Feijenoord

Trainingskamp
Om het eerste elftal optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft koos FC Utrecht ervoor om een trainingskamp te beleggen in Benidorm. “Dit is ons uitstekend bevallen”, zegt Wouters. “De weersomstandigheden waren prima en ook het hotel en de trainingsvelden waren uitstekend. Alle voorwaarden waren aanwezig om optimaal te kunnen trainen.”

Naast het nodige conditiewerk werd een aantal onderlinge partijspelen gespeeld. “We hebben vooral veel onderlinge partijen gespeeld met elf tegen elf”, zegt de oefenmeester. “Hier ligt ook mijn voorkeur, omdat je dan de mogelijkheid hebt om het spel stil te leggen en aanwijzingen te geven.”
FC Utrecht speelde één oefenduel tijdens het trainingskamp in Benidorm. Hierin was het Algerijnse Mouloudia Club d’Alger de tegenstander. FC Utrecht won dit duel met 1-0 door een doelpunt van Tommy Oar. Trainer Jan Wouters is tevreden met het vertoonde spel. “Het oefenduel is mij goed bevallen, ondanks dat het speelveld klein en smal was”, concludeert Wouters. “Met name de intentie in ons spel beviel me, dit is iets wat we graag willen continueren.” Vlak voor de winterstop koos Wouters er namelijk voor om een nieuwe speelstijl te gaan hanteren. “We zijn iets anders gaan spelen en dit vergt tijd en de nodige aanpassingen. Tijdens het trainingskamp hebben we tijd gehad om hieraan te wennen.”

Feyenoord
Dat FC Utrecht na de winterstop opent tegen Feyenoord ziet trainer Jan Wouters niet als een voor- of nadeel. “Het maakt geen verschil tegen wie je speelt, want je krijgt ze toch allemaal”, zegt een nuchtere Wouters. “Feyenoord wil kampioen worden, dus bij de Rotterdammers ligt de druk. Wij moeten zorgen dat we scherp zijn zodat we de punten in Utrecht houden. Het is daarom prettig dat het stadion zondag goed gevuld is. Het publiek kan ons een extra steuntje geven in de rug. Het belooft een wedstrijd te worden die gepaard gaat met een mooie sfeer.”

Trainer Jan Wouters beschouwt Feyenoord als een titelkandidaat. “Ze presteren redelijk constant dit seizoen, waardoor ze zeker een kans maken”, meent de trainer. “Echter liggen meer kapers op de kust, dus ze zullen constant moeten presteren.”

Oude bekende
In Ronald Koeman treft Jan Wouters een oude bekende. In het Nederlands elftal speelde beide trainers 58 wedstrijden samen. Koeman speelde 78 interlands en Wouters 70. Samen stonden ze in de gewonnen finale van het EK 1988 in Duitsland tegen de Sovjet-Unie. “We speelden zelfs al samen in Jong Oranje”, beseft Wouters zich. “Tevens hebben wij samengewerkt bij PSV. Ronald is een fantastische trainer, want overal waar hij werkte heeft hij successen geboekt.”

Blessures
Kijkend naar de spelers die Wouters zondag tot zijn beschikking heeft, blijft het puzzelen voor de oefenmeester. “De langdurig geblesseerde spelers werken voortvarend aan hun herstel”, vertelt Wouters. “Cedric van der Gun, Willem Janssen, Jacob Mulenga en Marcus Nilsson zijn zondag niet inzetbaar. Daarom hebben we de nodige beloftespelers laten meetrainen met de eerste selectie. De rest van de selectie is wedstrijdfit.”

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.