Feitjes en Weetjes: NAC – FC Utrecht

Winnen in Breda? FC Utrecht deed het in het verleden al regelmatig. Tien van de voorgaande 34 edities van de Eredivisie-ontmoeting tussen de Bredanaars en de Utrechters leverden een driepunter op voor de ploeg uit de Domstad. De laatste Utrechtse zege op Bredase bodem dateert van 20 februari 2010. Nana Asare en Dries Mertens maakten die avond de goals namens FC Utrecht.

In NAC Breda treft FC Utrecht een ploeg die niet bepaald in grootse vorm verkeert. Uit de laatste acht Eredivisiewedstrijden die de Brabanders speelden, verzamelden ze slechts twee punten. Alleen FC Dordrecht oogstte in die periode minder punten. Over kalenderjaar 2014 gezien is de Bredase balans niet heel veel gunstiger. NAC Breda won in 2014 maar vier competitieduels; het minst van alle teams, als je de gepromoveerde en gedegradeerde ploegen buiten beschouwing laat.

FC Utrecht stond afgelopen weekend na het thuisduel met SC Cambuur met lege handen en is er alles aan gelegen in Breda een goed resultaat neer te zetten. De Utrechters kunnen een einde maken aan een reeks van dertig uitwedstrijden, waarin het telkens minimaal één tegentreffer incasseerde. Het lukte de ploeg uit de Domstad op 20 januari 2013 in de Euroborg voor het laatst de rijen gesloten te houden in een Eredivisie-uitwedstrijd. Toen werd FC Groningen met 0-2 geklopt.

Dit seizoen deed trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht op 27 verschillende spelers een beroep. Geen enkele competitiegenoot komt tot nu toe in de buurt van dat aantal; Excelsior Rotterdam is de nummer twee van dat klassement en zette 23 verschillende voetballers in.

Mogelijk wordt Edouard Duplan morgen de 28ste speler die dit seizoen namens FC Utrecht binnen de lijnen komt. De Franse aanvaller zat afgelopen weekend al bij de wedstrijdselectie, maar toen kwam het nog niet tot een invalbeurt. In Breda gaat de flankspeler wellicht wél zijn eerste speelminuten van dit seizoen maken.

Feitjes en Weetjes: NAC – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.