De verjaardag van… Jeroen Verhoeven: ‘Normaal had ik eigenlijk ook altijd al een aparte verjaardag’

In deze sportloze periode bellen we dagelijks met een jarige prominent uit de sportwereld. Door het coronavirus is het toch een heel andere verjaardag dan normaal. Vandaag: Jeroen Verhoeven (40), oud-keeper van onder andere FC Volendam en Ajax. Tegenwoordig is Verhoeven actief in twee andere sectoren.

Van harte gefeliciteerd! Hoe vier je het in deze rare tijd?
,,Dankjewel! Ja in deze tijd is het sowieso heel raar. Maar hiervoor was Koninginnedag altijd op 30 april, dus toen had ik  eigenlijk ook nooit een normale verjaardag. Maar in deze tijd is het natuurlijk apart, je kan nergens heen. Er komt geen visite langs. Dus wel anders dan andere jaren.”

Hoe kom je de tijd door, zo zonder sport?
,,Ja ik ben eigenlijk gewoon heel druk met mijn werk. Ik werk in de zorg en in de horeca. De horeca is dicht. Maar we proberen op allerlei manieren te verzinnen hoe dat we onze jongeren van dagbesteding kunnen voorzien. We hebben iets kortere werkdagen op locatie, maar met het thuiswerken erbij is het gewoon druk. In het weekend kijk ik lekker Netflix en doe ik leuke dingen met mijn gezin. Zover dat dat mogelijk is. Dus lekker in de tuin spelen met de kinderen, trampoline springen. Dat soort dingen. Gewoon proberen rondom huis wat dingen te doen.”

Je werd deze week uitgeroepen tot de ultieme cultkeeper bij Ajax, wat vond je daarvan?
,,Ja ik moest er wel erg om lachen. Dat juist ik uit een mooi rijtje werd uitgekozen. Dat is toch wel iets waar ik blij om kan worden. Je zit daardoor, op een leuke manier, toch nog wel in het geheugen van de supporters.”

Dan nog wel even over het voetbal. Wat is jouw mening over de keuzes van de KNVB met betrekking tot de promotie/degradatie regeling in de eredivisie?,,Er zullen altijd scheve gezichten zijn, welke keuze dat je ook maakt. Geen keuze maken is de slechtste keuze, zo sta ik er in. Ze hebben nu een besluit genomen en daar moeten we het mee doen. Als ze bijvoorbeeld de nummer laatst uit de eredivisie hadden laten degraderen en de nummer 1 uit de Keuken Kampioen Divisie hadden laten promoveren, dan voelen die andere twee zich weer tekort gedaan. Deze tijd vraagt om extreme maatregelen. Je weet dat je, als je een beslissing neemt, nooit iedereen tevreden kan houden.”

En als je zo terug kijkt op jouw carrière, wat is dan eigenlijk jouw hoogtepunt?,,Sportief gezien is dat het kampioenschap met FC Volendam. Dat is het sportieve hoogtepunt. Maar hét ultieme hoogtepunt is natuurlijk de dertigste landstitel met Ajax. Dat je op de laatste dag die titel pakt. Tegen de nummer twee. Als je won werd je landskampioen en kreeg je die derde ster op je borst. En als je verloor was je derde. Dat is het ultieme hoogtepunt uit mijn carrière. Dat kon je in geen boek beschrijven. Dat was zo’n climax. Echt geweldig.”

Bron: AD Sportwereld


Weten wat wij nu precies doen bij Plezier?

Wij hebben Indoorspeeltuin Plezier en Plezier in Zorg opgezet, waarin wij ouders en kinderen een fantastische sportieve en gezonde dag bezorgen. Wij zijn deze binnen speeltuin opgezet met enthousiaste en betrokken medewerkers die plezier hebben in hun werk en trots zijn op de organisatie waarin zij werken.

Door de indoor speeltuin als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk of stage. De jongeren vinden vaak 5 dagen werken aan hun schoolwerk erg veel, om deze jongeren te laten snuffelen aan werken in de maatschappij kunnen ze leren, werken of stage lopen bij de indoorspeeltuin Plezier.

Dit project dient als maatschappelijk doel om de afstand tot de arbeidsmarkt voor deze jongeren te verkleinen. We merken dat er voor deze doelgroep steeds minder werk en stages te vinden zijn in de maatschappij, dat zorgt ervoor dat deze jongeren overal tussen en uit vallen. De jongeren kunnen ontzettend veel alleen hebben daar goede begeleiding bij nodig.

Wij zijn een indoor speelparadijs gestart waar deze jongeren een onderdeel van zijn, ze kunnen bij ons werken, leren en stages lopen. Er zal intensief begeleiding zijn om deze jongeren op weg te helpen. Ze zullen weer succes ervaringen gaan beleven en daar gaan ze enorm van groeien en ontwikkelen.

Om deze intensieve zorg te kunnen bieden zijn wij Plezier in Zorg gestart.

Wij bieden bij Plezier in Zorg verschillende begeleidingsvormen voor jongeren aan.
* Dagbesteding Indoorspeeltuin Plezier
* Dagbesteding Leertraject
* Naschoolse begeleiding
* Ambulante begeleiding

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.