Vanavond: Jong NAC – Jong FC Utrecht

Na twee weken waarin Jong FC Utrecht niet uitkwam in de Beloftencompetitie Poule B, hervat de ploeg maandagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong NAC Breda. Op basis van de stand belooft het een spannend duel te worden, want de ploegen ontlopen elkaar slechts één punt op de ranglijst.

Voorbije weken
Om leegte van de afgelopen twee weken op te vullen speelde Jong FC Utrecht vorige week dinsdag een oefenwedstrijd op eigen veld tegen Jong FC Twente. De ploeg van beloftentrainer Ab Plugboer verloor deze wedstrijd met 0-3. “Het was een leerzame wedstrijd”, concludeert Plugboer. “We hebben in het duel getracht om heel vroeg druk te zetten op de tegenstander. Om dit te bewerkstelligen is het van belang dat de onderlinge afstemming tussen de aanvallers goed verloopt. Dit was echter niet altijd het geval en daar heeft Jong FC Twente optimaal van geprofiteerd.”

Tegenstander
De beloftenploeg speelt dit seizoen meerdere oefenwedstrijden vanwege de vele speelvrije competitierondes in de Beloftencompetitie Poule B. Jong NAC Breda was iets meer dan een maand geleden al een keer de sparringpartner van Jong FC Utrecht in een oefenduel. Destijds wist de ploeg van trainer Ab Plugboer met 2-0 te winnen van de Bredanaren. “Dat we iets meer dan een maand geleden van ze hebben gewonnen zegt mij nu niets meer”, zegt Plugboer. “Vanavond treden wellicht andere spelers aan. Jong NAC Breda probeert altijd met drie spitsen te spelen en een aanvallende middenvelder. We weten dus wat we kunnen verwachten.”

Vanavond
Beloftentrainer Ab Plugboer kan maandagavond over een viertal spelers uit de eerste selectie beschikken. Doelman Jeroen Verhoeven, verdedigers Aleksandar Bjelica en Kenny Teijsse en middenvelder Elroy Pappot zijn vanavond inzetbaar bij Jong FC Utrecht. Tevens behoren aanvaller Gyliano van Velzen en middenvelder Thijs van Hofwegen, gisteren beide nog deel uitmakend van de eerste selectie, tot de wedstrijdselectie van trainer Ab Plugboer.

Blessures
Jong FC Utrecht-trainer Ab Plugboer kan vanwege blessures maandagavond niet beschikken over Esmat Shanwary (knie) en Remco van Wingerden (hamstring).

Jong FC Utrecht tegen Jong NAC Breda wordt maandagavond gespeeld op Sportpark De Lage Banken in Etten-Leur. De wedstrijd begint om 18:30 uur en is vrij toegankelijk.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Vanavond: Jong NAC – Jong FC Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.