Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC Waalwijk

jeroen verhoeven 2013-09-12 Voorbeschouwinig RKC Waalwijk - FC UtrechtNa een week waarin het interlandvoetbal centraal stond, hervat FC Utrecht zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Trainer Jan Wouters blikt terug op de afgelopen weken en vooruit op het treffen met RKC Waalwijk.

Tommy Oar
Tommy Oar speelde afgelopen zaterdag met Australië een oefenduel in en tegen Brazilië. Het duel eindigde in een 6-0 overwinning voor Brazilië en Oar speelde 60 minuten mee. “Tommy spreekt met veel respect over Brazilië”, concludeert Wouters. “Naast de wedstrijd was het reizen zwaar voor Tommy, omdat hij te maken had met verschillende tijdzones. Desondanks heeft Tommy tot zondag genoeg tijd om in het ritme te komen.”

Blessures
Door het interlandvoetbal werd afgelopen weekend geen Eredivisievoetbal gespeeld. “Hier heb je nou eenmaal mee te maken, dus je vult deze tijd het beste in”, aldus de oefenmeester. “We hebben een aantal jongens met kleine of langdurige blessures. Dit gaf ons de gelegenheid om bepaalde spelers rust te geven, om ervoor te zorgen dat zij zo spoedig mogelijk herstellen.”

Yassin Ayoub is één van die spelers. De middenvelder moest geblesseerd afhaken bij Jong Oranje. “Het is onzeker of Yassin zondag mee kan spelen”, betwijfelt de trainer. Jacob Mulenga en Robbin Ruiter gaan het duel van zondag zeker niet halen. De Zambiaanse aanvaller van FC Utrecht werkt hard om fit te geraken na een spierblessure. Doelman Robbin Ruiter is geopereerd aan zijn pols en heeft nog niet met de groep meegetraind. “Met beide spelers werken we toe naar de wedstrijd van volgende week tegen Feyenoord”, vervolgt Wouters. “Tevens hopen we dat Cedric van der Gun volgende week gedeelten van de groepstraining kan hervatten. Voor Adam Sarota en Edouard Duplan duurt het nog even voordat ze kunnen deelnemen aan de groepstraining.”

Zondag
RKC Waalwijk heeft tot dusver evenveel punten behaald als FC Utrecht. “RKC Waalwijk begon de competitie goed”, analyseert de oefenmeester. “Ze namen een punt mee uit Twente en wonnen thuis van Vitesse. Daarna werden wat mindere resultaten behaald. RKC Waalwijk is een lastige tegenstander. Ze houden de ruimtes klein en slaan graag vanuit de counter toe. Met Romeo Castelen hebben ze een speler voorin met veel snelheid, ervaring en individuele klasse.

FC Utrecht speelt zondag zijn derde thuiswedstrijd van dit seizoen. “Het is van belang dat we in balbezit zorgvuldig zijn en de juiste keuzes maken”, blikt Wouters vooruit. “Hiermee kunnen we de snelle tegenstoot van RKC Waalwijk voorkomen. “Hopelijk zetten we voetballend weer een stap in de goede richting.”

Tekst: FCUtrecht.nl
Foto’s: FCUPhoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.