Eerste veldtraining FC Utrecht van het seizoen

jeroen verhoeven 2013-06-26 Eerste veldTrainingFC Utrecht is gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd woensdag de eerste veldtraining afgewerkt. Trainer Jan Wouters kon tijdens deze eerste training nog niet beschikken over een complete selectie. Internationals Jens Toornstra, Mike van der Hoorn, Yassin Ayoub, Tommy Oar, Michael Zullo en Jacob Mulenga kregen vanwege hun interlandverplichtingen eerder deze maand een langere vakantie dan de rest van de selectie. Adam Sarota werkte binnen aan zijn herstel en Leon de Kogel trainde apart van de groep met de medische staf. De spits revalideert van een lies-/buikwandblessure.

Nieuwe gezichten
Er waren wel een aantal nieuwe gezichten te zien tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. Zo was het voor de van SC Cambuur overgekomen Mark Diemers zijn eerste training als FC Utrecht-speler. Ook Kenny Teijsse, die vorig seizoen op huurbasis voor FC Oss uitkwam, was op het trainingsveld aanwezig. De selectie voor de eerste veldtraining van het seizoen werd gecompleteerd door jongelingen Yannick Cortie, Aleksandar Bjelica en Elroy Pappot.

De scherpe toeschouwer zag woensdagmiddag dat Jens Toornstra ondanks zijn vakantie wel degelijk aanwezig was. Tussen de tientallen aanwezige supporters bekeek de middenvelder de eerste training. Koud terug van een zonvakantie liet hij zijn gezicht zien en sprak hij onder ander andere met de fans.

“Fijn om weer op het veld te staan”
Onder toeziend oog van tientallen supporters begon de training met een uitgebreide warming-up, onder begeleiding van inspanningsfysioloog Pim Koolwijk. Vervolgens werd overgegaan tot verschillende pass- en trapvormen. De training werd afgesloten met een groot positiespel, met tussendoor de nodige rustmomenten. “Het was fijn om weer op het veld te staan”, liet Kenny Teijsse na afloop van de training optekenen. “Het veld lag er goed bij. Morgen trainen we direct twee keer. Het wordt zwaar, maar ik heb er zin in!”

jeroen verhoeven 2013-06-26 Eerste veldTraining1Eerste oefenduel
Morgen traint de selectie dus twee keer, eerst ’s ochtends om 10.30 uur en vervolgens wordt in de middag om 15.00 uur de tweede training afgewerkt. Het eerste oefenduel staat voor aanstaande zaterdag op het programma. Op het terrein van v.v. ’t Vliegdorp neemt FC Utrecht het op tegen een regioteam uit Soest en omstreken. Dit team bestaat uit een verzameling spelers van de amateurverenigingen DOSC, FC Driebergen, SO Soest, SV Zeist, SVM, v.v. Jonathan, v.v. ’t Vliegdorp, v.v. Woudenberg en VVZ ’49.

Tekst: FCUtrecht.nl
foto’s: FCUPhoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.