NAC Breda komt goed weg tegen beter FC Volendam

Jeroen Verhoeven plukt de bal NACNAC Breda en FC Volendam kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daar mogen vooral de gastheren tevreden mee zijn. De Volendammers hadden recht op meer.

FC Volendam verhoogde met die ene treffer de doelpuntenproductie op vreemde bodem met vijftig procent en behaalde in Breda het tweede punt in een uitduel. Toch was de stemming niet opgetogen aangezien De Wijdbroeken nog te weinig hadden gekregen. De ploeg van Frans Adelaar combineerde makkelijker, creëerde meer en gaf minder weg dan NAC.

De openingstreffer was tegen de verhouding in voor NAC Breda. Joonas Kolkka schoot na ruim een uur van buiten het strafschopgebied op doel en via wat benen verdween de bal in de uiterste hoek. Binnen tien minuten tekende Rowin van Zaanen voor de gelijkmaker. Gerson Sheotahul bracht vanaf de rechterkant met hoge snelheid een afvallende bal terug in het strafschopgebied. Nadat iedereen de bal had gemist, had Van Zaanen een uithaal in gedachten maar deze mislukte. De Volendammer kreeg met wat geluk alsnog de bal mee en passeerde Jelle ten Rouwelaar.

De gelijkmaker was verdiend. FC Volendam was het hele duel de betere ploeg en kreeg in de eerste helft de beste kansen via Bernard Hofstede. Bij een schotpoging redde Ten Rouwelaar bekwaam. De grootste mogelijkheid kreeg de aanvallende middenvelder vanaf elf meter, nadat Tyrone Loran onbehouwen Sheotahul had neergelegd. Hofstede schoot het buitenkansje na 25 minuten echter hoog over. Nadat de 1-1 op het scorebord was verschenen werd NAC Breda nogmaals onder druk gezet. Arvid Smit verscheen nog alleen voor de NAC-goalie, maar zijn volley verdween net naast het doel.

NAC Breda zag FC Groningen passeren op de ranglijst en zakt naar de zevende plaats. FC Volendam blijft ondanks het positieve resultaat hekkensluiter.