Voorbeschouwing: FC Utrecht – NAC Breda

20131018-140035.jpgMet vertrouwen kijkt trainer Jan Wouters vooruit op het duel tegen NAC Breda van zaterdagavond. De vooruitgang van het spel van zijn ploeg is volgens Wouters duidelijk te zien. “Als ik even terugkijk op onze eerste helft in Amsterdam tegen Ajax, dan zie ik een goede ploeg in het veld staan die prima speelde. Dat je dan uiteindelijk de kansen niet afmaakt en zonder punten het stadion verlaat, is erg jammer.”

Vertrouwen
De trainer weet dat de tegenstander van zaterdagavond ook met vertrouwen naar Stadion Galgenwaard zal reizen. “NAC heeft een goede reeks wedstrijden achter de rug. Ik verwacht dat ze compact gaan spelen. Met de nodige snelheid voorin, de slimheid van Anthony Lurling en een sluwe spelverdeler Jordi Buijs is het een goede ploeg”, zegt Wouters.

Wouters ziet er weer naar uit om thuis te spelen. Naast het vertrouwen, gezien de progressie in het spel, weet de ploeg zich in de laatste tien wedstrijden ongeslagen in Stadion Galgenwaard. “Zeker thuis moeten wij het beste van ons spel laten zien”, zegt Wouters. “We moeten kansen creëren en ook toeslaan. Belonen is een kwaliteit. Het is bovendien te trainen. We eindigen niet voor niets bijna iedere training met een afwerkvorm. Dat moet zich in de wedstrijden gaan uitbetalen.”

Compleet
De selectie is weer compleet na een interland week. Tommy Oar is met Australië op pad geweest en Jacob Mulenga speelde negentig minuten met Zambia tegen Brazilië. “Het is een zware trip geweest voor Mulenga”, vertelt Wouters die benadrukt dat Mulenga voor zijn oefenduel een lange reis naar China moest maken. “Het is goed dat hij weer minuten heeft gemaakt, maar een hele wedstrijd tegen een topland ook nog eens gespeeld in China is te veel van het goede. Wij zijn bezig met Jacob op te bouwen na zijn blessure. Er wordt door de bond duidelijk niet naar het belang van de speler gekeken. Daar baal ik van en daar is het laatste woord met de Zambiaanse bond nog niet overgesproken.”

Blessures
De technische staf kan komende zaterdag niet beschikken over Willem Janssen (knie), Adam Sarota (knie) en Edouard Duplan (voet). Deze week kwamen daar twee nieuwe blessures bij van Gévero Markiet (knie) en Tommy Oar (rug). Daardoor haalt Wouters de jeugdspelers Yannick Cortie, Thijs van Hofwegen en Gyliano van Velzen bij de selectie voor komende zaterdag.

Aftrap 19:45 uur
De wedstrijd tegen NAC Breda begint zaterdagavond om 19:45 uur in Stadion Galgenwaard en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Voor het duel zijn nog kaarten te koop. Verkoop loopt via de FC Utrecht Fanshop, internet en TicketBox. Ook op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 17:45 uur geopend.
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda vindt voor de supporters weer een FC Utrecht Fan Village plaats. Op het plein voor de Cityside is van alles te zien en bovenal te doen. Vanaf 18:00 uur is Fan Village geopend.

Bron: FCUtrecht.nl

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.