Voorbeschouwing: FC Utrecht – AZ Alkmaar

Jeroen Verhoeven - FC Utrecht - AZ

FC Utrecht neemt het zondag op tegen AZ. De nummer drie van het rechterrijtje tegen de nummer drie van het linkerrijtje, dus. Maar: die ranglijst, die kan nog wel eens bedrieglijk zijn. FC Utrecht, immers, won eerder dit seizoen nota bene in Alkmaar met 0-3 van het team van John van den Brom. Een vooruitblik op de pot van zondag met trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht.

“Je staat waar je staat, maar de ranglijst zegt niet altijd alles”, vertelt trainer/coach Robby Alflen. “Het is te makkelijk om te zeggen dat het vaak tegen heeft gezeten, maar dat is wel een beetje zo. Te vaak hebben we na afloop van een wedstrijd dit seizoen tegen elkaar kunnen zeggen dat we het best goed hadden gedaan, maar niet wonnen. Je kunt als het ware door de ranglijst heen kijken als je ook kijkt naar kansen voor, kansen tegen en andere belangrijke statistieken. Wat dat betreft ontlopen wij en AZ elkaar maar weinig. Feit is dat we steeds vaster worden, steeds stabieler. We geven achterin minder kansen weg, terwijl we zelf nog wel kansen blijven creëren.”

Dicht bij jezelf blijven
Nummer twaalf FC Utrecht ontvangt zondag nummer drie AZ; want zo is het dan ook wel weer. “AZ zit in een flow. Het is heel knap dat ze op de derde plaats staan”, vindt Alflen. “Die ploeg speelt heel vrij. Op z’n John van den Brom’s. Hij geeft zijn spelers veel vrijheid en vertrouwen. Tegen AZ moeten wij, zoals altijd eigenlijk, ons eigen ding doen. Je houdt natuurlijk rekening met je tegenstander, maar ik vind het wel belangrijk dat je als ploeg dicht bij jezelf blijft.”

‘Jeff is een echte prof’
Mede dankzij die aanpak rolde er in Alkmaar eerder dit seizoen een even ruime als verdiende 0-3 zege voor FC Utrecht uit de bus. Het was op die koude zaterdagavond in december dat Jeff Hardeveld zijn eerste speelminuten in het eerste elftal van FC Utrecht maakte. Sindsdien is de verdediger een vaste waarde in de ploeg van Alflen. “We wisten allemaal dat we er met hem een heel aardige speler bij hadden”, aldus Alflen. “Hij heeft een goede instelling, goede leefwijze. Een echte prof. Hij komt stabiel en stoïcijns over, alsof hij er al jaren bij loopt. Tegen allerlei soorten buitenspelers heeft hij al gespeeld dit seizoen. Wat dat betreft krijgt hij een soort spoedcursus, haha.”

Pluim voor Ramselaar
Een andere jongeling die, hoe kort zijn invalbeurt ook was, een uitstekende indruk maakte? Bart Ramselaar, afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. “Je hebt wel eens spelers die een paar minuten meedoen en dan eigenlijk alleen maar in het veld hebben gestaan. Maar Bart liet zich, in de zes speelminuten die hij kreeg, meteen even zien. Hij is een heel groot talent en in potentie een toekomstig basisspeler. Ik ben er erg blij mee dat vanuit onze jeugdopleiding dit seizoen al meerdere spelers van dat kaliber zijn doorgebroken. Want ga maar na: net als Bart zijn ook jongens als Rubio Rubin, Issa Kallon en Sofyan Amrabat zijn eigenlijk gewoon nog A-junioren.”

Kom kijken naar FC Utrecht – AZ!
Kom ook kijken zondag; er is vrije kaartverkoop! Je hebt dus geen (Seizoen)Clubkaart nodig om via internet, in de FC Utrecht Fanshop of in één van de meer dan 400 Ticketbox-verkooppunten in Nederland een kaartje te scoren voor FC Utrecht – AZ (aftrap: 16.45 uur)! Op de wedstrijddag kun je ook bij de stadionkassa’s een kaartje kopen.

Voorbeschouwing: FC Utrecht – AZ Alkmaar

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.