VOORBESCHOUWING: FC Twente – FC Utrecht

Veel tijd om de bekernederlaag van gisteren (donderdag) tegen PSV te verwerken, is er voor FC Utrecht niet. Zondag wacht immers, in de Grolsch Veste in Enschede, al FC Twente op het team van trainer/coach Robby Alflen. FCUtrecht.nl blikt met de oefenmeester van de Utrechters vooruit op het duel met de Tukkers.

“Issa Kallon sluit weer bij de groep aan, Ramon Leeuwin is weer inzetbaar en ook Mark van der Maarel heb ik weer tot mijn beschikking, nu hij zijn schorsing van één bekerduel heeft uitgezeten”, lepelt trainer/coach Robby Alflen de namen op van drie voetballers op wie hij in Eindhoven nog geen beroep kon doen, maar die wel inzetbaar zijn in Enschede. De oefenmeester van de Utrechters deed tijdens de eerste zes speeldagen van het seizoen, mede door blessures, op 22 verschillende spelers een beroep. Geen enkel team zette meer verschillende spelers in tot nu toe. En toch heeft Alflen over automatismen in zijn ploeg niet te klagen. “Het is niet zo dat spelers moeite hebben elkaar te vinden, vanwege een gebrek aan automatismen. In tegenstelling, zelfs. Tegen PSV vond ik dat de jongens elkaar ook weer goed wisten te vinden.”

Dat leverde kansen op. Meerdere kleine mogelijkheden, maar ook enkele grote kansen. Die werden niet benut. Vervelender nog: ze deden zich pas voor nadat PSV op een 2-0 voorsprong was gekomen. Daar hadden de Eindhovenaren amper achttien minuten voor nodig. “We gaven in de beginfase van de wedstrijd tegen PSV niet thuis. Waardoor dat komt? Misschien heeft het met een stukje ontzag voor een topclub te maken. Ik vind juist dat dit niet nodig is. Kijk, speel je tegen laaggeklasseerde teams, dán staat de druk er vol op. Dan móet je winnen. In een wedstrijd zoals PSV-uit kun je juist vrank en vrij voetballen.”

Zondag heeft FC Utrecht in Enschede een harde noot te kraken. FC Twente is al 24 thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen. Wat dat betreft doet de Grolsch Veste zijn naam eer aan. Het is er moeilijk winnen, al sinds jaren. “FC Twente vind ik op voetballend gebied veel verder dan PSV”, zegt Alflen. “Ze kunnen compact verdedigen en ook wel goed een counteraanval uitspelen. Qua team zijn ze verder dan PSV. Ons wacht dus een heel mooie uitdaging. We moeten volledig ons eigen ding doen en naar Enschede afreizen om te winnen.”

VOORBESCHOUWING: FC Twente – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.