Voorbeschouwing: FC Volendam – Helmond Sport

FC Volendam ontvangt vanavond om 20 uur Helmond Sport.

Afgelopen vrijdag leek FC Volendam voor het eerst de volle winst te kunnen pakken tegen Jong PSV in Eindhoven. Maar in de negentigste minuut werd een overtreding op de rand van het strafschopgebied met een strafschop en twee gele kaarten (Erik Schouten en Henny Schilder) beloond. De benutte penalty en de 2-2 uitslag was een diepe teleurstelling voor het elftal dat echt de hele wedstrijd uitstekend speelde.

Maandag komt het Brabantse Helmond Sport naar Volendam. Het staat precies in het midden van de ranglijst, zes punten achter FC Volendam. In Helmond won FC Volendam met 2-0 door doelpunten van Gyliano van Velzen en Dylan Mertens. Voor beide spelers was het toen hun eerste doelpunt voor FC Volendam. FC Volendam had het daar niet gemakkelijk, maar bleef goed overeind. Door die overwinning kon het een week later periodekampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Daarmee werd een prima start van dit seizoen bekroond.
Wat daarna gebeurde, werd pijnlijk duidelijk. Dragende spelers kregen last van blessures. Het elftal raakte uit balans. Op twee overwinningen na, tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk, had FC Volendam grote problemen om het niveau van de eerste serie wedstrijden te halen. Thuis tegen Fortuna Sittard kreeg het elftal weer bijna het gezicht van de eerste periode. Het betekende in de negentigste minuut tegen de zeer verdedigende Limburgers de volle winst door Kevin van Kippersluis.

In Eindhoven kreeg die wedstrijd een goed vervolg. Maandag mag thuis tegen Helmond Sport getoond worden dat de weg omhoog nabij is.
Scheidsrechter is Dennis Higler. Hij leidde in de afgelopen jaren zes keer eerder een wedstrijd van FC Volendam. De eerste keer was dat op 24 september 2011, toen FC Volendam in Emmen met 0-4 won. De laatste wedstrijd onder zijn leiding speelde FC Volendam op 25 mei 2015. Dat was de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (1-1) in de Jupiler Play-Offs.

Door het volle programma van de Jupiler League speelt FC Volendam dit seizoen zeven wedstrijden op maandagavond. Vier zijn al achter de rug, er komen er nog drie. Op 11 april uit naar Go Ahead Eagles, op 14 maart thuis tegen Telstar en komende maandag thuis tegen Helmond Sport. Maandagavond is niet echt een publieksavond. De toeschouwersaantallen geven bij de meeste wedstrijden een flinke dip te zien vergeleken met de vrijdagavond. De clubs kregen onlangs van de competitieleider van de KNVB een enquête om te peilen of de interlandweekends weer gebruikt mochten worden voor competitievoetbal. De meeste clubs hebben hier tegen gestemd. Als spelers door de KNVB voor Jong Oranje of Oranje onder-19 weggehaald worden, is er sprake van aantasting van een eerlijk competitieverloop. Het gevolg is dat komend seizoen gewoon weer op een aantal maandagen gespeeld zal worden

 

Voorbeschouwing: FC Volendam – Helmond Sport

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.