De EK-prognose van… Jeroen Verhoeven

EK-2012Het EK voetbal begint te naderen. Vrijdag 8 juni 2012 staat in het Poolse Warschau het openingsduel tussen Polen en Griekenland op het programma. FOK!sport benaderde de afgelopen tijd een aantal mensen uit de voetbalwereld en vroegen ze naar hun voorspellingen voor het komende EK. Vorige week publiceerden we het interview met Eddy Jansen, vandaag is het de beurt aan Jeroen Verhoeven, keeper van Ajax.

Verhoeven durft het niet aan om een definitieve opstelling prijs te geven, maar: “Ik hoop natuurlijk wel dat de beste spelers zullen spelen.” De keeper zal het EK vooral thuis of vanaf zijn vakantieadres volgen. Gevraagd naar welk land het EK zal winnen, antwoordt hij: “Ik ben chauvinistisch, dus ik zeg Nederland. Het maakt me niet uit hoe, áls ze het maar worden.”

Verhoeven’s grootste EK-ervaring tot nu toe is de winst van het EK in 1988. De verassing van het komende EK wordt volgens Verhoeven een collega-Ajacied: “Christian Eriksen gaat de verrassing van het toernooi worden.” Eriksen neemt het met Denemarken in de eerste groepswedstrijd op tegen Nederland.

Mocht Verhoeven de kans krijgen om met Oranje op het EK te spelen, dan zou hij het liefst tegen Duitsland uitkomen. “Tegen Duitsland, dat zijn vooraf al de mooiste wedstrijden.” Mocht Verhoeven het voor het zeggen hebben, dan zou hij het liefst de voorrondes van het EK afschaffen. “Die zijn veel te lang en het zijn teveel nietszeggende wedstrijden.”

Verhoeven maakt zich niet druk over het aantal jeugdspelers die de potentie hebben om later in Oranje te schitteren. “Ik denk dat er genoeg rondlopen. Ik hoop dat veel jongens zullen doorbreken, de tijd zal het leren.”

Bron: FOK!sport

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.