Jong Ajax uitgeschakeld in Beker door NEC Nijmegen 1-2

457291_fullimage_23-12-09-logonec_528x296Jong Ajax is uitgeschakeld in het bekertoernooi voor Beloftenelftallen. De Amsterdammers verloren maandagavond met 2-1 van Jong NEC. Gezien het spelbeeld deden de Jong Ajacieden van Pieter Huistra en Fred Grim zichzelf aardig te kort in het kwartfinaleduel. Jong Ajax was in Nijmegen voetballend de betere ploeg, maar verzuimde vooral voor rust toe te slaan.

Jong Ajax had de eerste helft veel balbezit en was daarmee dé dominante partij. Het verzorgde spel van de Amsterdammers leverde direct in de beginfase veel kansen op. Toch was het bij de eerste de beste Nijmeegse tegenstoot, in de tiende minuut, direct raak. Ryan van Dijk wist Jong Ajax-doelman Jeroen Verhoeven te verslaan: 1-0. De gasten lieten zich door de tegenslag niet beïnvloeden, zo leek het. Na een halfuur spelen verzorgde Geoffrey Castillion de gelijkmaker. De spits rondde een soepele actie vanaf rechts af met een prachtig afstandsschot: 1-1. Tot aan de rust verzuimden Daylon Claasen en Castillion Jong Ajax aan een verdiende tweede treffer te helpen. Beide Ajacieden zagen hun kans gekeerd.

Na de rust daalde het niveau bij de Amsterdammers. Er was plots minder balbezit en daarmee minder dominantie. Jong NEC wist zich iets te herpakken tegen het onrustiger spelende Jong Ajax. Verhoeven behoedde de bezoekers lange tijd voor een achterstand. Twee minuten voor tijd moest ook de ervaren keeper passen. Dammyano Grootvaan tekende in de 88ste minuut uit een counter voor de 2-1. De tweede tegentreffer bleek de nekslag voor de moegestreden Ajacieden. Al was Jong Ajax met een schietkans van Marvin Zeegelaar nog wel dichtbij een verlenging. De linksbuiten miste helaas…

,,Dit resultaat is vooral teleurstellend omdat we verder goed hebben gespeeld”, blikte Pieter Huistra terug. ,,We kregen vooral na de 1-1 fikse kansen, maar de bal ging er niet in. Na een kwartier in de tweede helft werden we iets vermoeider en slordiger, waardoor verkeerde keuzes werden gemaakt. Als je vlak voor tijd uit een counter de 2-1 incasseert is dat heel zuur. Ook omdat we vanaf het begin uitstraalden dat we echt wilden winnen. Op basis van alle kansen hadden we ook moeten winnen.”