DAG 2 | FC Utrecht op schot tegen vv Serooskerke

De vierde vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen leverde FC Utrecht dinsdagavond een 0-9 overwinning op. In het Zeeuwse Serooskerke was de plaatselijke voetbalvereniging geen partij voor de Utrechters.

Jordi Suurmond en Jacco Gideonse. Twee doelmannen uit Zeeland die een eervolle vermelding met vlag en wimpel verdienen. Het duo – de ene voor de rust, de andere na de pauze – slikt in totaal in het duel met FC Utrecht weliswaar negen doelpunten, maar voorkomt een veelvoud van dat aantal door fraaie reddingen. Vraag dat maar aan bijvoorbeeld Gévero Markiet, Leon de Kogel en Mark Diemers. Dat drietal is in de slotminuut van de wedstrijd dicht bij de goal die voor dubbele cijfers zorgt, maar stuit op Gideonse.

Van Velzen opent het bal
Het eerste doelpunt van de avond laat even op zich wachten. Pas na 25 minuten scoort FC Utrecht de openingstreffer tegen de Derdeklasser. Op Sportpark Noordhout is het Gyliano van Velzen die de eerste goal van de avond maakt (0-1). De flankaanvaller neemt ook de 0-4 en de 0-5 voor zijn rekening en kroont zich daarmee tot Topscorer van de Avond.

Twee goals in 28 minuten
Mark Diemers eindigt in dat fictieve klassement op de tweede plek. De vleugelaanvaller doet tegen de Zeeuwen amper een half uur mee, maar komt toch nog tot twee goals; de 0-8 en de 0-9.

Negentig minuten voor Markiet
Tussendoor slagen ook Adam Sarota (0-2), Nacer Barazite (0-3), De Kogel (0-6) en verdediger Markiet (0-7) erin een doelpunt te maken. Met Markiet is de enige speler genoemd die in Zeeland negentig speelminuten bijschrijft op zijn conto. Na een uur spelen vervangt trainer/coach Robby Alflen tien van zijn elf spelers.

Zondag tegen Dundee United
Voor FC Utrecht komt er, nu de wedstrijd tegen vv Serooske is gespeeld, een einde aan de reeks vriendschappelijke wedstrijden tegen amateurteams en volgen nu duels met profploegen. Te beginnen met aanstaande zondag, als de Schotse subtopper Dundee United op bezoek komt in Stadion Galgenwaard. Na afloop van de Open Dag begint zondag de wedstrijd FC Utrecht – Dundee United in Utrecht om 17.00 uur.

Uitvalsbasis Zeeland
Tot die tijd verblijft de ploeg van Alflen in Renesse. Daar, waar het zomertrainingskamp van FC Utrecht is belegd, worden de komende dagen de nodige trainingen afgewerkt op de accommodatie van sv Renesse. Kijk voor het trainingsschema van deze week op deze website onder het kopje ‘Agenda’.

vv Serooskerke – FC Utrecht 0-9 (0-4)
26. Gyliano van Velzen 0-1
28. Adam Sarota 0-2
36. Nacer Barazite 0-3
38. Gyliano van Velzen 0-4
56. Gyliano van Velzen 0-5
71. Leon de Kogel 0-6
84. Gévero Markiet 0-7
87. Mark Diemers 0-8
89. Mark Diemers 0-9

Toeschouwers: 600.

Opstelling FC Utrecht:
Mike Havekotte (62. Jeroen Verhoeven); Gévero Markiet, Ramon Leeuwin (62. Mark van der Maarel), Jeff Hardeveld (62. Kai Heerings), Sean Klaiber (62. Yannick Cortie); Adam Sarota (62. Willem Janssen), Soufyan Amrabat (62. Anouar Kali), Fernando Quesada (62. Jens Toornstra); Gyliano van Velzen (62. Mark Diemers), Rubio Rubin (62. Leon de Kogel), Nacer Barazite (62. Danny Verbeek).

DAG 2 | FC Utrecht op schot tegen vv Serooskerke

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.