Combinatieteam FC Utrecht verslaat Go Ahead Eagles

2012-10-12 Jeroen Verhoeven UtrechtEen elftal bestaande uit spelers van het eerste van FC Utrecht, Jong FC Utrecht en Onder 19 heeft donderdagmiddag Go Ahead Eagles met 3-1 verslagen. Verrassende maker van twee doelpunten was Daan Bovenberg. De rechtsback zag tot tweemaal toe hoe een voorzet achter doelman Jasper Heusinkveld belandde. Yoshiaki Takagi maakte het derde doelpunt voor FC Utrecht.

De bezoekers op Sportcomplex Zoudenbalch zagen in de eerste helft twee ploegen die de intentie hadden om te voetballen. Foutloos was het echter niet en uitgespeelde kansen bleven uit. Desondanks gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand van 1-1. Een voorzet van Daan Bovenberg zeilde na een klein kwartier spelen over de Deventer doelman. Een bekeken balletje van Go Ahead Eagles-spits Cas Peters belandde met een curve over Jeroen Verhoeven, die donderdagmiddag het Utrechtse doel verdedigde.

In de tweede helft, die met het tweede doelpunt van Daan Bovenberg voortvarend begon, trok FC Utrecht het initiatief meer naar zich toe en drong het Go Ahead Eagles ver terug. Dit leidde tot meer aanvalsspel van FC Utrecht. Zo bracht de ingevallen A-junior Nassir El Aissati met een knappe dieptebal Alexander Gerndt in stelling, die de bal direct onder controle kreeg om de bal af te werken. Heusinkveld bleek echter een sta in de weg. Niet veel later ging de Zweed op herkansing, op aangeven van Takagi. Oog in oog met de doelman schoot hij de bal echter voorlangs het doel. Andersom bracht Gerndt Takagi in stelling met een scherpe voorzet vanaf links. De Japanner kwam echter een schoenlengte tekort om de bal over de achterlijn te duwen.

Vijf minuten voor tijd werd de druk van FC Utrecht op de achterhoede van Go Ahead Eagles toch beloond. Een dieptepass van Takagi werd door Michael Zullo in één tijd doorgezet naar Gerndt. De bal viel tussen doelman Heusinkveld en Gerndt in, waardoor een botsing – zonder gevolgen – onvermijdelijk was. Waar Gerndt de bal niet meer kon beroeren, was het de meegelopen Takagi die de bal wel over de doellijn kon lopen en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde.

Een samenvatting van het duel FC Utrecht – Go Ahead Eagles is terug te zien in de eerstvolgende uitzending van FC Utrecht.TV op Eredivisie Live.

Scoreverloop
1-0 ’12 Daan Bovenberg
1-1 ’36 Cas Peters
2-1 ’47 Daan Bovenberg
3-1 ’87 Yoshiaki Takagi

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Daan Bovenberg, Marcus Nilsson, Aleksandar Bjelica (’60 Kai Heerings), Kenny Teijsse; Bob Schepers (’46 Nassir El Aissati), Johan Mårtensson, Yoshiaki Takagi, Michael Zullo; Cedric Badjeck (’72 Anouar Kali), Alexander Gerndt.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Jasper Heusinkveld; Resit Schuurman (Jan Kromkamp), Jop van der Linden (Cendrino Misidjan), Frank Heerkens, Rico Wolven; Joran Pot, Joey Suk (Ruud Wellenberg), Sjoerd Overgoor (Kevin Wattamaleo); Jarchinio Antonia (Guyon Philips), Cas Peters (Omar Kavak), Xander Houtkoop (Deniz Türüc).

Tekst: FC Utrecht.nl
Foto’s: FCU

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.