Jeroen Verhoeven ‘FC Utrecht anders dan afgelopen jaren’

2012-09-07 Jeroen Verhoeven in Aktie bij FC UtrechtMet de bekerwedstrijd van woensdag nog vers in het geheugen, treedt Ajax op 7 oktober opnieuw aan tegen FC Utrecht. Doelman Jeroen Verhoeven (32) draaide de voorbereiding op het seizoen mee met FC Utrecht en blikte voor het tweeluik al vooruit op de dubbele confrontatie.

Door Sander Zeldenrijk

Op het moment dat de sluitpost zijn visie geeft op Ajax en FC Utrecht is het nog onduidelijk waartoe zijn eigen toekomst ligt. NEC, PEC Zwolle, RKC en FC Utrecht tonen of toonden allen interesse, maar tot een verbintenis leidde dat nog niet toen deze krant naar de drukker ging.
Verhoeven, kind van de Ajaxopleiding, kreeg tijdens een gesprek in de afgelopen winterstop met Frank de Boer en keeperstrainer Carlo L’Ami door dat hij zijn ambities niet bij Ajax kon realiseren. Ondanks zijn geprezen rol op de achtergrond, miste de derde doelman de wekelijkse wedstrijdspanning.”
Hij vertrok transfervrij, twee landstitels en een beker rijker. Op het moment dat al zijn collega’s in juli weer begonnen met voetballen, zat Verhoeven nog zonder club in de sportschool. Het contact met FC Utrecht ontstond uiteindelijk via zijn zaakwaarnemer Jan Kabalt. Het feit dat de doelman hoofdtrainer Jan Wouters nog kende vanuit zijn eerste Ajaxperiode was mooi meegenomen.
De eerste maanden van dit seizoen mocht hij zijn conditie in de Domstad op peil houden. Hij bekeek de wedstrijden vanaf de tribune, droeg op tactisch vlak zijn steentje bij maar kon zich alleen laten gelden op de training. “Ik help de jongens zo veel als mogelijk, maar op een gegeven moment moeten ze het zelf doen. Als je ergens een week naar toewerkt, wil je ook invloed hebben op het resultaat. Daar ben je sportman voor. Dat vind ik wel moeilijk”, zegt de routinier.
Vorig seizoen vormde de 6-4-nederlaag volgens Verhoeven de ommekeer bij Ajax die leidde tot het kampioenschap. “Er gingen toen veel dingen fout die daarna goed zijn aangepakt. Welke dingen? Je kunt als team wel alles voetballend willen oplossen, maar je moet ook iets anders kunnen brengen. Als de tegenstander druk zet, komt er ergens ruimte te liggen en die moet je weten te vinden. Dan zul je soms ook een lange bal moeten hanteren, om de tegenstander niet in de kaart te spelen.”
Maakte PSV twee weken geleden in de Galgenwaard een uiterst sobere indruk op hem, zijn eerste indruk van Ajax is minder uitgesproken. “Ik heb ze nog niet structureel onder druk gezien. Er zijn vijf basisspelers weg en we zijn pas net onderweg. Ze kunnen allemaal voetballen, maar tegenstanders zullen Ajax echt niet steeds laten voetballen. Op zulke momenten zul je ook andere zaken in huis moeten hebben dan hakballetjes.”
Waar is FC Utrecht toe in staat? De punten worden zowel thuis als uit behaald. Verhoeven is onder de indruk van de Utrechters. Een week voor het bekertreffen in de Galgenwaard, op de ochtend van Dortmund-Ajax, zegt hij: “FC Utrecht heeft een jeugdige selectie met veel talent. Ze kunnen goed voetballen als ze de ruimte krijgen en spelen anders dan de afgelopen jaren.”
Het opportunistische spel met lange ballen naar voren op sterke spitsen als Frank Demouge heeft volgens hem plaatsgemaakt voor een elftal spelers dat het vooral voetballend wil oplossen. “Daarnaast hebben ze de kwaliteit om powervoetbal te spelen. Ik vind dat wel een dodelijke mix moet ik zeggen. Al met al is het gewoon een leuk voetballende ploeg, maar wel een beetje jong. Ze kunnen stunten en het kan faliekant misgaan.”

Tekst: Sander Zeldenrijk
Bron: Ajaxlife.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.