ADO Den Haag – FC Volendam 2-0

jeroen verhoeven ado denhaag fc volendamDEN HAAG – Trainer Frans Adelaar van FC Volendam beschouwde de uitwedstrijd vrijdagavond tegen ADO Den Haag als een nieuwe start voor zijn ploeg. Aan de zesde opeenvolgende nederlaag viel evenwel niet te ontkomen: 2-0. Lex Immers en de uitblinkende invaller Hursut Meric maakten de Haagse doelpunten.

Voor Adelaar was het een pikante wedstrijd. De ex-prof van FC Utrecht was twee jaar geleden nog coach van ADO Den Haag. In november 2006 stapte hij een tikje verbitterd op, onder druk van de slechte resultaten en opdringerige fans.

Haagse lieverdjes
Adelaar liet vooraf wijselijk weten dat het duel in het nieuwe stadion van ADO Den Haag niet echt speciaal voor hem was. De Haagse lieverdjes dachten daar evenwel anders over. Adelaar keek bij het betreden van het veld aan tegen een levensgroot spandoek met de alleszeggende tekst: ‘Nooit meer een Adelaar, alleen nog maar een Ooievaar’. De Haagse fans verwezen daarmee naar het aloude ADO-logo, met een trotse ooievaar in het midden.

Ook tijdens de wedstrijd moest Adelaar het verbaal soms ontgelden bij het fanatieke thuispubliek. Veel te genieten viel er ook niet voor de ADO-fans. De manschappen van trainer André Wetzel hadden weliswaar een overwicht, maar kwamen te weinig in scoringspositie. Fabio Caracciolo kreeg na ruim een kwartier de grootste kans van de eerste helft. De ADO-spits tikte de bal van dichtbij tegen de benen van doelman Jeroen Verhoeven, die voor de rust een sterke indruk maakte.

Nieuwe aanvoerder
Verhoeven fungeerde in Den Haag als de nieuwe aanvoerder van FC Volendam. Verdediger Mathieu Boots had zijn band afgelopen week ingeleverd. Hij wilde zich meer op het voetbal concentreren. Adelaar reageerde nog wel met begrip, maar zette zijn voormalige captain in Den Haag prompt op de bank.

Na de pauze leek het duel tussen de twee gepromoveerde clubs te verzanden in eerstedivisievoetbal van het laagste niveau. Een toegejuichte wissel van Wetzel bracht uitkomst. Met zijn eerste balcontact begon invaller Meric (voor Karim Soltani) aan een knappe solo die Immers bekroonde met een doeltreffend schot, 1-0. Nadien was alleen invaller Gerson Sheotahul dicht bij de gelijkmaker. Verdediger Csaba Horvath haalde diens omhaal van de doellijn. De succesrijke Meric besliste het duel in de slotfase: 2-0.

Door: ANP

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.