Jeugdig Ajax wint van Almere City

big-logo-navigationEen jeugdig Ajax heeft dinsdagavond met 0-1 van Almere City FC gewonnen. Vurnon Anita maakte vlak voor rust de enige goal in de openingswedstrijd van het vernieuwde Mitsubishi Forklift-Stadion. Frank de Boer liet acht (jeugd)spelers hun officieuze debuut maken.
Vanwege interlandverplichtingen bestond het team van Ajax uit een combinatie van spelers van de A-selectie en Jong Ajax. Met name de Beloften waren goed vertegenwoordigd in Almere. Zo maakten rechtsback Ruben Ligeon en spits Tom Boere hun officieuze debuut in de basis. Bij Almere City was een aantal oude bekenden te vinden. Fabian Serrarens (basis), Allon Worms (bank) en Mitchell Burgzorg (tribune) doorliepen in het verleden alle drie de jeugdopleiding van Ajax. Ook reservedoelman Kostas Peristeridis heeft een historie bij Ajax.

Voor beide clubs zat de openingswedstrijd van het vernieuwde stadion tussen de eerste twee competitiewedstrijden ingeklemd. Ajax begon afgelopen zondag voortvarend in de Eredivisie met een 1-4 zege op De Graafschap. Almere City verloor twee dagen eerder de openingswedstrijd in de Jupiler League met 3-2 van MVV. Het oefenduel had bovendien een bijzonder karakter omdat Ajax en Almere City sinds vorig seizoen intensief samenwerken op voetbaltechnisch gebied.
Voor rust waren de kansen van Ajax in het kleinste stadion van Nederland op een hand te tellen. Jody Lukoki verscheen na een half uur twee keer dreigend voor het doel, maar verzuimde om echt gevaarlijk te worden. Acht minuten later had Vurnon Anita meer succes. De kleine middenvelder, voor de gelegenheid spelend met rugnummer 10, omspeelde keeper Erwin Friebel en schoot vervolgens raak: 0-1. Kort daarna leek Boere de score te verdubbelen, maar het kiezelharde schot van de geboren Zeeuw stuiterde via de onderkant van de lat weer uit het doel.

Valencia-middenvelder Hedwiges Maduro was een van de toeschouwers in het grotendeels gevulde Mitsubishi Forklift-Stadion. De ex-Ajacied speelde in het verleden zowel in Amsterdam als Almere, bij Omniworld. In de tweede helft zag hij nog een aantal Beloften hun officieuze debuut maken. Na een uur spelen maakten Lesley de Sa, Stefano Denswil, Yener Arica en Davy Klaassen hun opwachting op het kunstgras van Almere City. Tien minuten later voegde ook middenvelder Joeri de Kamps zich in dat rijtje als vervanger van Eyong Enoh.

In het laatste kwartier – met nog altijd de 0-1 op het scorebord – werd de gemiddelde leeftijd bij Ajax opnieuw verlaagd toen Ricardo Kip het laatste gedeelte van de wedstrijd mocht meespelen. De middenvelder verving Rodney Sneijder, die even daardoor nog een aardige kans op het tweede Ajax-doelpunt kreeg. De goed keepende Friebel stond een extra tegengoal echter niet toe. Vlak voor tijd deden Klaassen, De Sa, Arica en Kip allemaal nog een verwoede poging om de score te verdubbelen, maar ook de debutanten slaagden er niet in om het doel te vinden. Anita mocht zich daardoor uiteindelijk matchwinnaar in Flevoland noemen.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.