Jong AZ – Jong Ajax 1-0

indexJong Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen Jong AZ verloren. De Alkmaarse formatie was maandagavond met 1-0 te sterk voor het elftal van trainer Gery Vink en zijn assistent John Bosman. Mounir El Hamdaoui speelde zijn eerste wedstrijd in het seizoen 2011-2012.

Op Sportcomplex ’t Lood speelde Mounir El Hamdaoui tegen Jong AZ zijn eerste wedstrijd in het seizoen 2011-2012. De Marokkaanse spits sloot aan het begin van het seizoen aan bij Jong Ajax, maar kwam niet in actie. Maandagavond maakte hij zijn eerste minuten op Alkmaarse bodem. ,,Mounir heeft heel hard gewerkt”, sprak Gery Vink na afloop van het duel. ,,Je kon wel zien dat hij er een tijdje uit heeft gelegen, hij moest even in het ritme komen. In de tweede helft was hij vanaf links beter.’’

Een andere Ajacied die voor het eerst in Jong Ajax in actie kwam was Mitchell Dijks. De boomlange linksback, hij speelde zaterdag met de A1 tegen De Graafschap, werd in het basiselftal vergezeld door tweede debutant Fabian Sporkslede. ,,Beide spelers hebben het uitstekend gedaan’’, aldus Vink over de twee jeugdspelers. Joël Veltman zat voor het eerst bij Jong Ajax sinds zijn zware blessure. De centrale verdediger, die een maandenlange revalidatie achter de rug heeft, nadat hij zijn kruisbanden afscheurde, kwam niet in actie tegen Jong AZ. ,,Joël maakt langzame stapjes zodat hij na de winterstop volop kan meedraaien. Iedere stap tot de winterstop is mooi meegenomen voor hem.’’

Jong Ajax kwam goed uit de startblokken tegen Jong AZ, maar tot échte kansen kwam het elftal van Gery Vink en John Bosman niet. Jong AZ nam na de openingsfase het voortouw met in de dertiende minuut een schot van de centrale spits, die maar nipt over het doel raasde.

Na ruim twintig minuten kwam Jong AZ tot score. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De Alkmaarse spits tikte, na een voorzet vanaf links, in het Amsterdamse doel. De scheidsrechter keurde de treffer meteen af. Een minuut later volgde een tweede doelpunt aan de kant van de thuisclub. Exact dezelfde aanval, ditmaal vanaf rechts, eindigde in – opnieuw – een afgekeurde treffer. Zeven minuten later was het dan wel raak voor het elftal van trainer Dennis Haar. Ali Messaoud schoot zijn elftal naar een 1-0 voorsprong. De middenvelder kreeg een prima voorzet vanaf links, waarna hij de bal achter Jeroen Verhoeven kon tikken. Tien minuten later werd het derde doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter vanwege, alweer, buitenspel.

In de tweede helft creëerde Jong Ajax enkele kansen via onder andere Ricardo van Rhijn, die recht op de keeper afliep en in zijn handen schoot. Een minuut later startte El Hamdaoui een fraaie actie vanaf de Ajax-zijde. De spits trok een snelle en lange sprint en schoot recht op de keeper af. Tom Boere kreeg in de slotfase van het duel nog een goede kans, de Jong AZ-keeper voorkwam echter een treffer. Ook Boere, die zichtbaar baalde van zijn gemiste kans, kon zijn elftal niet op gelijke hoogte brengen.

,,Ik ben teleurgesteld’’, analyseerde trainer Vink na afloop van de competitiewedstrijd. ,,In de eerste helft waren we matig. AZ was veel agressiever. Onze organisatie was niet goed en we waren veel te naïef. Bij AZ werden er dan wel drie doelpunten afgekeurd wegens buitenspel, maar ze waren wél continu aanwezig in de zestienmeter. Na rust ging het beter. We hadden een paar prima mogelijkheden, waaronder de kansen van Mounir en Tom (Boere red.). Helaas heeft het zich niet in doelpunten geuit.’’

Bron:ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.