Jong Ajax – Jong ADO Den Haag 5-0

jeroen verhoeven op de toekomstJong Ajax heeft maandagavond zijn tweede competitiezege geboekt. Het elftal van Gery Vink won op sportcomplex de Toekomst met 5-0 van Jong ADO Den Haag. Tom Boere (2x), Ricardo Kip, Yener Arica en Ouasim Bouy waren trefzeker.

Nadat Jong Ajax de competitie was gestart met twee nederlagen, FC Utrecht (3-1) en FC Twente (0-4), boekten de Beloften vorige week een ruime zege op Jong NEC/FC Oss (2-5). De doelpuntenregen smaakte duidelijk naar meer. Tegen Jong ADO Den Haag startte Jong Ajax opnieuw sterk. Binnen tien minuten bracht spits Tom Boere het Beloftenelftal op een 1-0 voorsprong. Een fraaie aanval ging er aan vooraf via Ricardo Kip en Ismaïl Aissati. Met snelle voetbewegingen en goede steekpassen werd Boere bediend door Kip. De aanvaller schoof beheerst in het ADO-doel: 1-0.

De formatie van Gery Vink bleef met sterke aanvallen van onder meer Aras Özbiliz, Aissati en Yener Arica goed opkomen. De dreiging voor het doel van Martijn de Zwart werd alleen maar groter nadat Özbiliz na een halfuur spelen een dijk van een kans kreeg. Op aangeven van Boere plaatste de buitenspeler – die is hersteld van een rugblessure – nipt over doel. Ook Kip had een goede scoringskans. Na een fraai opgezette aanval van Arica schoot Kip op doel. Uit de rebound probeerde Ruben Ligeon de bal in het doel te werken, maar ADO-keeper De Zwart blokte het schot. Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. In de 37e minuut was het raak via de voet van Kip. Hij schoof de bal achter De Zwart en bracht Jong Ajax naar een 2-0 voorsprong.

De Beloften startten het tweede bedrijf even krachtig als de eerste 45 minuten. Boere schoot na twee minuten spelen Jong Ajax naar een 3-0 voorsprong. De spits werd fraai bediend door invaller Ouasim Bouy, controleerde de bal met zijn borst en schoot beheerst in het ADO-doel. Een kleine vijf minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het de beurt aan Arica. De behendige Ajacied ontving een prima voorzet van Dico Koppers waarna hij hoog in het doel schoot: 4-0.

Ook na het vierde Ajax’ doelpunt bleven de kansen volgen voor het elftal van Vink. Ligeon (schot van ver naast), Arica (net voorlangs) en Aissati (vanaf achterlijn voorlangs) hadden trefzeker kunnen zijn. Toch was het Bouy die de vijfde en laatste treffer voor zijn rekening nam. Na een mooie pass van Arica kon de middenvelder koel afronden.

Trainer Vink kon al met al tevreden terugblikken op het duel met Jong ADO Den Haag. ,,We hebben de lijn vanaf vorige week tegen Jong NEC goed doorgetrokken. Vanavond hebben we vijf mooie goals gezien. Enig kritiekpuntje op de spelers, en dat heb ik ze na de wedstrijd ook gezegd, is dat er meer goals gemaakt hadden kunnen worden. Maar al met al ben ik tevreden. Voor het vertrouwen is het belangrijk dat we de ‘nul’ hebben gehouden. We hebben verder een prima wedstrijd gespeeld en de doelpunten zeer goed uitgespeeld. Het is ons verdienste dat we ze onze wil hebben opgelegd en geen kansen gaven.’