Jong FC Utrecht wint van Jong Heracles Almelo

jeroen verhoeven 2013-05-06 jong Utrecht - Jong heraclesDe beloften van FC Utrecht hebben hun trainer Jean-Paul de Jong een passend afscheid gegeven op Sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd tegen Jong Heracles Almelo werd gewonnen met 2-1. Daardoor staat FC Utrecht nu gedeeld tweede, maar op de derde plaats, in de Beloftencompetitie Divisie A. Jong Ajax staat tweede achter kampioen Jong sc Heerenveen.

Voorafgaand aan het duel werd afscheid genomen van trainer Jean-Paul de Jong, Marc Anthony Klok, Radovan Mitrovic en Michael Lange. Zij vertrekken aan het einde van het seizoen bij FC Utrecht. Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en bij vlagen leek het voetbalveld wel een flipperkast. In de zevende minuut kreeg FC Utrecht de kans om op voorsprong te komen. Jason Davidson maakte hands in het strafschopgebied en scheidsrechter Rob Dieperink wees gedecideerd naar de penaltystip. Kevin van Kippersluis ging achter de bal staan en schoot slecht in waardoor doelman Renze Fij kon stoppen.

Het spel bleef van beide ploegen matig. Het grote gevaar kwam vooral uit dode spelmomenten. Vrijetrappen en corners van Lerin Duarte en Niños Gouriye waren gevaarlijk, maar werden uiteindelijk geen doelpunten. Na een kwartier moest doelman Jeroen Verhoeven redding brengen. Door het centrum kwam Gouriye vrij voor de doelman te staan. Met zijn voet voorkwam Verhoeven een Almelose treffer.

Voorsprong
Aan de zijde van FC Utrecht waren het de corners van Zullo en een vrijetrap die voor beroering in het strafschopgebied van de tegenstander zorgde. Na een half uur schreeuwde Heracles om een rode kaart. Michael Zullo zou een doorgebroken speler de doorgang hebben belet. Arbiter Dieperink zag er niets in en hield de kaarten opzak. De conclusie na de eerste helft was dat Heracles de betere ploeg was, maar dat FC Utrecht met de voorsprong de rust in ging. Want een minuut voor rust maakte Gévero Markiet een geweldige rush langs de rechter zijlijn. Zijn voorzet werd door Romano van der Stoep benut en tot doelpunt gepromoveerd.

Compact
Na rust zag het publiek een ander FC Utrecht. Trainer De Jong liet zijn team compacter spelen, waardoor ook meer kansen ontstonden. Een vrije trap kon in tweede instantie bijna door Kai Heerings worden benut. De keeper pakte de bal op de doellijn. Ook een goede combinatie tussen Yannick Cortie en Elroy Pappot werd geen doelpunt. Soufian Moro schoot op doel en keeper Fij kon de bal maar net overtikken. Het was één van de laatste acties van Moro, die met een schouder uit de kom het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Radovan Mitrovic.

Gelijkmaker
In de 77ste minuut gaf Jeroen Veldmate een diepe bal op Jaroslav Navrátil. De aanvaller schoot de bal achter Verhoeven en tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Beide ploegen gingen na de gelijkmaker opzoek naar de voorsprong. Vijf minuten voor tijd werd Romano van der Stoep vervangen door Nassir El Aisatti en kreeg Marc Anthony Klok een publiekswissel. Klok, aanvoerder van Jong FC Utrecht, verlaat de club aan het einde van het seizoen.

Het was uiteindelijk wederom Gévero Markiet de winnende treffer voor FC Utrecht inzette. Na een rush vanaf de rechterzijde sneed de rechtsback naar binnen. Hij leverde de bal af aan Kevin van Kippersluis die de 2-1 binnenschoot.

Tweede
Met de derde plaats heeft FC Utrecht nog steeds kans om tweede te worden in de Beloftencompetitie Divisie A. Daarvoor moet Ajax volgende week maandag een misstap maken. FC Utrecht speelt de laatste wedstrijd volgende week tegen RKC Waalwijk. Het duel start om 18:30 uur.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Scoreverloop:
1-0  44’ Romano van der Stoep
1-1  77’ Jaroslav Navrátil
2-1  87’ Kevin van Kippersluis

Geel:
78’ Jason Davidson

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven, Gévero Markiet, Jordy Balk, Kai Heerings, Yannick Cortie, Marc Anthony Klok (85’ Maikel Lange), Elroy Pappot, Michael Zullo, Soufian Moro (70′ Radovan Mitrovic), Romano van der Stoep (85’ Nassir El Aisatti), Kevin van Kippersluis.

Opstelling Jong Heracles Almelo
: Renze Fij, Jozef Samoël, Jason Davidson, Jeroen Veldmate, Joey Belterman, Mathias Schamp, Lerin Duarte (46′ Endy Opoku Bernadina), Mark Vejinovic, Daryl van Mieghem, Jaroslav Navrátil, Niños Gouriye.

Tekst: FCUtrecht.nl
Fotos’s: FCUphoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.