Training AFC Ajax biedt elk wat wils

Jeroen verhoeven op de ajax trainingDe bezoekers van de open Ajax-training werden dinsdag hooguit teleurgesteld door het matige weer. Op het veld was een relatief – voor een interlandperiode – grote groep Ajacieden aan het werk te zien. De keeperstraining plus de revaliderende spelers boden de toeschouwers iets extra’s.
De grote groep fitte Ajacieden, exclusief de internationals die tot en met dinsdagavond bij hun nationale selectie verblijven, werkten vooral aan de fijne kneepjes van het voetbalvak. Tijdens de pass- en trapoefeningen waren er veel balcontacten. Bij het positiespel en de kleine partijtjes tussen de Ajacieden in de gele of blauwe hesjes was vanzelfsprekend de positionering het belangrijkste. Vrijlopen, inspelen, positie kiezen en je tegenstander aftroeven; de Ajacieden maakten er onderling een kunst van elkaar te snel af te zijn. De aanwijzingen vanuit de trainersstaf kwamen (in woord en gebaar) van Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman.

Aan de overkant van hetzelfde grasveld klonk de stem van keeperstrainer Carlo l’Ami. De aanwijzingen waren voor de doelmannen Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Jeroen Verhoeven bestemd. Alleen al de oefenstof van de keeperstrainer is tijdens een training vaak het bekijken meer dan waard. Alle oefeningen werden deze herfstige dinsdag ook gefilmd. Opdat de doelman met l’Ami hun kunststukjes kunnen terugzien én met de verbeterpunten hun voordeel kunnen doen.
Jeroen verhoeven op de trainingHalverwege de trainingsochtend op de Toekomst drukten drie Ajacieden vanaf een bijveld hun neuzen tegen het hek. Het trieste lot van geblesseerde voetballers is toekijken. Toekijken hoe hun fitte collega’s fysiek wel in staat zijn alle voetbalarbeid probleemloos uit te voeren. Toby Alderweireld, Aras Özbiliz en Ismaïl Aissati benutten een adempauze om hun fitte collega’s door het hek aan het werk te zien. Na een halve minuut was fysiotherapeut Peter Hoogland onverbiddelijk; het trio moest de revalidatietraining vervolgen. Na een korte pauze gewoon weer aan het werk dus.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.