Wedstrijdverslag: FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 2-1 (2-1)

De beloftenploeg van FC Utrecht ging vanmiddag (donderdag) met 2-1 onderuit tegen het eerste elftal van FC Eindhoven. Een doelpunt van Hamza Boukhari bezorgde de Utrechters nog wel een voorsprong, maar die kon het team van trainer/coach Robin Pronk tegen de nummer twee van de Jupiler League niet vasthouden.

Mooi moment, ergens halverwege de tweede helft. Rechtsbuiten Roald van Hout van FC Eindhoven ontsnapt aan de aandacht van de laatste linie van Jong FC Utrecht en snelt op keeper Jeroen Verhoeven af. Dan slaakt de sluitpost een kreet en klapt hij hard in zijn handen. Het brengt Van Hout dusdanig in de war, dat hij van zijn grote scoringskans geen gebruik maakt. De aanvaller schiet, Verhoeven redt.

In de aanval
Het is dankzij die save van doelman Verhoeven dat Jong FC Utrecht mag blijven jagen op de gelijkmaker; op dat moment staat het immers 2-1 in het voordeel van de Brabanders. Jong FC Utrecht zet die jacht pas in de laatste tien minuten van de partij kracht bij, als het via flankspitsen Gyliano van Velzen en Gyrano Kerk de Eindhovenaren in het nauw drijft. Daar komen wat kansen uit voort, maar daaruit lukt het onder anderen Erwin de Groot, Van Velzen en de ingevallen B-junior Louk Dekkers niet tot scoren te komen.

Voorsprong
Dat is jammer, want het betekent feitelijk dat Jong FC Utrecht het daarmee nalaat zichzelf te belonen voor een alleszins aardige partij tegen FC Eindhoven, nochtans de nummer twee van de Jupiler League. Tegen die met name in het eigen Jan Louwers Stadion ijzersterke ploeg komen de talenten uit de Domstad na een dik kwartier op voorsprong. De Utrechters zetten druk bij een Eindhovense opbouw en daarvan verschiet Sebastiaan De Wilde. Hij levert de bal pardoes in bij Hamza Boukhari, die vrij voor goalie Chiel Kramer bekwaam een hoek kiest en afdrukt: 0-1.

Kort genieten
Van die voorsprong genieten de voetballers uit Utrecht maar kort. Anderhalve minuut, om precies te zijn. Daarna al maakt Torino Hunte de gelijkmaker. De linksbuiten trekt naar binnen en schuift de bal in de korte hoek binnen: 1-1. Een kwartier later werkt Diego Karg de bal vanuit een rebound tegen de touwen, nadat Myenty Abena een eerdere inzet nog van de lijn weet te halen (2-1).

Dubbelprogramma
Jong FC Utrecht werkte deze week een dubbelprogramma af, waarin het tegenstanders van formaat troft. Naast het treffen in Eindhoven speelden de beloften van FC Utrecht afgelopen maandag op Sportcomplex Zoudenbalch al tegen Excelsior Rotterdam. Knap hielden de Utrechtse talenten het eerste elftal van de Eredivisionist op een 1-1 gelijkspel. Komende week staan er voor Jong FC Utrecht geen wedstrijden op het programma. Op dinsdag 7 april komt het team van trainer/coach Pronk weer in actie. Dan is Sportpark Skoatterwald in Friesland de plaats van handeling en Jong sc Heerenveen, in een oefenpartij, de tegenstander.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
17. Hamza Boukhari 0-1
19. Torino Hunte 1-1
35. Diego Karg 2-1

Toeschouwers: 150.

Opstelling FC Eindhoven:
Chiel Kramer; Mohamed Atin, Sebastiaan De Wilde (56. Just Berends), Chiro N’ Toko, Xavier Moreno; Thomas Horsten, Paul Beekmans, Tibeau Swinnen (56. Miguel Lopes); Roald van Hout, Diego Karg (56. Junior Dos Santos), Torino Hunte.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel, Myenty Abena (46. Remco van Wingerden), Kai Heerings, Yannick Cortie; Nassir El Aissati, Darren Rosheuvel, Erwin de Groot (81. Louk Dekkers); Gyliano van Velzen, Hamza Boukhari, Rodney Antwi (46. Gyrano Kerk).

Wedstrijdverslag: FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 2-1 (2-1)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.