VOORBESCHOUWING | FC Utrecht – PSV


De eerste topwedstrijd van het seizoen, zo kunnen we wel stellen, staat voor de deur voor FC Utrecht. Zondag nemen de Utrechters het op eigen veld op tegen PSV. De koploper van de Eredivisie. En, ook de ploeg die tot nog toe het meest efficiënt is gebleken. Hoofdcoach Robby Alflen blikt op FCUtrecht.nl vooruit op het treffen met Eindhovenaren.

Een afgemeten vrije trap van Yassin Ayoub gooide een week geleden de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht in het slot. FC Utrecht won met 1-3. “Een overwinning geeft altijd een goed gevoel, dat is duidelijk”, kijkt Alflen kort terug. “We hebben zondag niet goed gespeeld, maar ook niet onverdiend gewonnen. Als je het aantal kansen bekijkt, dan hebben we meer gecreëerd dan FC Dordrecht. Wel hebben we onnodig onder te veel druk gespeeld. Maken we het onszelf te moeilijk.”

Krampachtig
Iets dat de trainer dit seizoen vaker heeft zien gebeuren bij zijn ploeg. “Tot nog toe worden we wat krampachtig als we op voorsprong komen. Je zag het tegen FC Groningen en bijvoorbeeld in fases tegen Go Ahead Eagles en nu tegen FC Dordrecht. Het kan best het hinken op twee gedachten zijn, maar het komt vooral vooruit uit het goeie van het heel graag willen winnen en de overwinning over de streep willen trekken. We lijken dan te veel bezig met de stand, maar niet met wat we moeten doen.”

Gevraagd naar de remedie zegt Alflen resoluut: “Ons ding blijven doen in alle omstandigheden. Je mag wel op de stand spelen. Maar, dat is lang de bal in bezit houden. Op voorsprong moet je positiespel blijven spelen. We moeten wat zuiniger worden aan de bal, zodat de tegenstander onrustiger wordt en meer achter de bal aan moet lopen. Dat is een verbeterpunt.”

Boymans wel, Ruiter twijfel
Even leek FC Utrecht aan de Krommedijk spits Ruud Boymans te verliezen. Na een val greep hij naar zijn schouder, die hem eerder lange tijd aan de kant hield. “Dat was even schrikken ja, maar achteraf is het gelukkig meegevallen. Hij heeft gewoon kunnen trainen.” De beschikbaarheid van Robbin Ruiter, komende zondag, is twijfelachtig. “Heel zware twijfel, toch wel. De kans dat hij kan spelen, lijkt niet heel groot.” Ruiter moest zich zondag vroegtijdig laten vervangen naar klachten in de liesstreek.

Meer grip op wedstrijden
PSV, dat donderdag nog een zware wedstrijd in de Europa League speelde, heeft volgens Alflen stappen gemaakt sinds FC Utrecht enkele weken terug in bekerverband op bezoek ging in Eindhoven. “PSV geeft ploegen het gevoel dat ze lekker meedoen, maar uiteindelijk zitten ze zelf lekker in hun vel. Ze zijn geweldig in de omschakeling. Maar, de laatste weken zijn ze ook wat opgeschoven naar voren. Spelen ze met meer vertrouwen en hebben ze meer grip op wedstrijden. Het volledig inzakken is wel ietsjes minder geworden. Ze proberen ook als ze de bal niet hebben, wat dominanter te zijn.”

Niet inzetbaar
Edouard Duplan, Michael Zullo, Danny Verbeek en Nacer Barazite zijn zondag tegen PSV nog niet inzetbaar. Zoals gezegd, de inzetbaarheid van Robbin Ruiter is twijfelachtig.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor het duel FC Utrecht – PSV dat zondag om 14.30 uur begint? Koop dan eenvoudig online een kaartje. Dit doe je –HIER-. Ook kun je terecht in de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard. Deze is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Om kaarten te kunnen kopen, dien je in het bezit te zijn van een seizoen- of clubkaart. Op vertoon van één van deze passen kun je maximaal zes toegangskaarten aanschaffen. De stadionkassa’s zijn zondag vanaf 12.30 uur geopend!

VOORBESCHOUWING | FC Utrecht – PSV 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.