Eerste training Ajax

Jeroen Verhoeven en Theo Janssen eerste training zomer 2011Ajax is dinsdagochtend aan het seizoen 2011-2012 begonnen. De eerste training van de landskampioen bracht ruim 2.500 supporters op de been. Ze zagen Ajax’ nieuwe aanwinsten Theo Janssen en Derk Boerrigter voor het eerst in actie. Ook de 17-jarige Mats Rits, die voor de training een tweejarig contract tekende, was van de partij.
De website van Buienradar was dinsdagochtend een even gevreesde als populaire website. Het zou gaan regen en onweren, maar wanneer? Tot geluk van de supporters bleef het precies tot het laatste moment van de training droog. Op het moment dat de Ajacieden zich naar de handtekeningensessie begaven kwamen de eerste druppels naar beneden. Het geluk van de kampioen, werkte op die manier ook een beetje bij de opening van het nieuwe voetbalseizoen door.

De spelers betraden om klokslag 10:45 uur in het nieuwe thuistenue het hoofdveld van de Toekomst. Naast de zestien Ajacieden die maandag een aantal medische testen ondergingen, sloot ook Mats Rits (17) bij de groep aan. Vlak voor het begin van de training tekende de Belgische middenvelder van GBA een tweejarig contract bij Ajax. Net als de Zuid-Afrikaanse stagiair Clayton Daniels (Ajax Cape Town) traint hij de komende weken mee met de selectie. Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Rodney Sneijder, Geoffrey Castillion en Jody Lukoki (allen Jong Ajax) maakten de groep compleet.

Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Eyong Enoh sluiten maandag 4 juli bij het trainingskamp in De Lutte aan. Het drietal viert deze nog vakantie vanwege interlandverplichtingen aan het einde van afgelopen seizoen. Voor Gregory van der Wiel en de Denen Boilesen en Eriksen duurt de vakantie nog een week langer. Zij melden zich op 11 juli weer bij Ajax. Op die dag begint ook Mounir El Hamdaoui aan het nieuwe seizoen. De Marokkaanse aanvaller sluit bij Jong Ajax aan.

eerste training ajax met Jeroen VerhoevenOnder een daverend applaus verlieten de Ajacieden even na 12:00 uur het trainingsveld. De gezichten van de spelers stonden overduidelijk ‘op vrolijk’ toen de supporters massaal ‘kampioenen, kampioenen!’ zongen. Voor het eerst sinds het seizoen 2004-2005 begint Ajax de voetbaljaargang als regerend landskampioen. En dat wilde iedereen weten ook.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.