Jeroen Verhoeven maakt debuut in Jong Ajax met winst op Jong Groningen 3-0

Verhoeven maakt debuut in Jong Ajax met winst op Jong Groningen 3-0Jong Ajax had slechts een speelhelft nodig om definitief afstand te nemen van Jong FC Groningen. Op de Toekomst toonden de Beloften van Pieter Huistra twee verschillende gezichten, maar werd het competitieduel wel ‘gewoon’ met 3-0 gewonnen.

Jong Ajax volgde blijkbaar het goede voorbeeld dat Ajax 1 een dag eerder succesvol in de praktijk had gebracht. Al in de eerste helft namen de Beloften ruim, en met ogenschijnlijk gemak, ruim afstand van de opponent. Jeffrey Sarpong bracht Jong Ajax na een kwartier op het goede spoor tegen de Groningers. De rechtsbuiten opende de score met een afstandsschot van net buiten de zestien: 1-0.

Sarpong ontpopte zich toch al tot een heuse kwelgeest voor de gasten. De Ajacied dook op de rechterflank op, maar wisselde ook vaak van plek met aanvallende middenvelder Danilo. Jong FC Groningen wist zich nauwelijks raad met de positiewisselingen. Ook Geoffrey Castillion en Marvin Zeegelaar, de twee resterende en beweeglijke aanvallers in de ploeg van Pieter Huistra, doken meermaals gevaarlijk op voor het doel van Leon ter Wielen.

Zeven minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Thimothée Atouba scoorde uit een vrije trap. Na een overstapje van Danilo schoot de Kameroener raak, ook omdat Ter Wielen op het verkeerde been was gezet: 2-0. Atouba was niet het enige lid uit de A-selectie die maandag acte de presence gaf op de Toekomst. Jeroen Verhoeven keepte als Jong Ajacied zijn eerste ‘echte’ wedstrijd in het Ajax-shirt. Ook Mitchell Donald, George Ogararu en Rasmus Lindgren begonnen aan het treffen in de Beloftencompetitie.

Atouba had met zijn crosspass ook een aandeel in de derde Amsterdamse treffer. De pass op Sarpong werd door het uiteindelijke – beoogde – eindstation weliswaar gemist, maar belandde toch voor de voeten van Danilo. De Jong Ajacied schoot van dichtbij simpel raak: 3-0. Verhoeven beleefde overigens een relatief simpele debuutavond op de Toekomst. Heel veel verder dan een schot dat, vlak voor rust, ruim naast ging, kwamen de noorderlingen aanvankelijk niet. Alleen na rust werd de ervaren keeper enkele keren op de proef gesteld. Verhoeven bleef zonder al te veel moeite overeind. ,,Verhoeven is duidelijk een professionele en ervaren keeper’’, typeerde Jong Ajax-trainer Pieter Huistra zijn sluitpost na afloop. ,,Jeroen is met iedereen bezig en heeft een positieve invloed op de groep.’’

Castillion had Jong Ajax halverwege al op eenzelfde voorsprong kunnen zetten als Ajax 1 een dag eerder lukte, halverwege het treffen met NAC. De spits werkte de bal op slag van rust echter hoog over. Jong Ajax leek na de rust een tandje terug te schakelen. Jong FC Groningen mocht wat dichter bij Verhoeven komen, maar wist zich weinig raad met de geboden ruimte. Uit een vrije trap was George Ogararu dichtbij een extra treffer. Castillion had wel een fantastische actie in de benen, na een pass van Danilo vanaf rechts. De spits hakte de bal bijna voorbij Ter Wielen, maar de Groningers wist de inzet nét nog te pareren. Zonder Sarpong, die uitviel met een schouderkwetsuur (na afloop was de ernst van de kwetsuur nog niet duidelijk), waren de Ajacieden nog een paar keer dichtbij een treffer. Roly Bonevacia, de aanvoerder speelde de wedstrijd uit vanaf het middenveld, Danilo en invaller Renaldo Jongebloet hadden weinig geluk in de afronding, of hadden het vizier niet op scherp.

,,Uiteindelijk is 3-0 een terechte uitslag’’, concludeerde Huistra in de catacomben van de Toekomst. ,,In de eerste helft waren we fel en zaten we er als ploeg bovenop. Natuurlijk hoop je na zijn goede eerste helft dat er wordt doorgezet. Maar je ziet de krachten ook wegvloeien. De ruimtes werden ook groter, waardoor we soms net te laat bij de bal waren. FC Groningen kon het ons verder ook niet al te moeilijk maken. Misschien dat er bij de ruime voorsprong daarom ook wat gemakzucht in de ploeg sloop. Maar de volgende keer hoop ik dat we het langer vol kunnen houden.’’

Jong Ajax speelt dinsdag alweer een wedstrijd. Dinsdagmiddag komen de spelers die maandag niet of nauwelijks in actie kwamen binnen de lijnen. De oefenwedstrijd tegen Ajax A1 begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op de Toekomst.

Opstelling Jong Ajax: Verhoeven; Ogararu, Bonevacia, Blind, Atouba; Donald (56. Kappelhof), Danilo, Lindgren; Sarpong (63. Aslan), Castillion (73. Jongebloet) en Zeegelaar.

Bron: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.