Voorbeschouwing: PSV – FC Utrecht

Voorbeschouwing: PSV - FC Utrecht Jeroen VerhoevenFC Utrecht gaat zaterdagavond op bezoek bij PSV. Het betekent een ontmoeting tussen de nummers dertien en vier van de ranglijst. Trainer Jan Wouters blikt terug op de afgelopen week en vooruit op de ontmoeting met de Eindhovenaren.

FC Twente-thuis
In Stadion Galgenwaard pakte FC Utrecht afgelopen zondag een verdienstelijk punt tegen FC Twente. Na een kleine twintig minuten kwam FC Twente op een 1-0 voorsprong. “FC Twente is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten”, zegt Wouters. “Het was van belang dat we niet in het mes zouden lopen, dus we hebben onze tactiek enigszins aangepast om beter tegenstand te kunnen bieden. We zitten momenteel in een fase dat de punten zeer belangrijk zijn, dus je moet soms concessies doen aan de speelwijze. Dit tactische plan kwam echter niet tot wasdom in de eerste helft, mede door het feit dat Luc Caistaignos verrassend opereerde vanuit de positie achter de spitsen.”

Zeven seconden na rust bracht FC Utrecht-aanvaller Tommy Oar FC Utrecht langszij: 1-1. Deze stand bleef tot na het laatste fluitsignaal op de scoreborden staan. “In de rust hebben we een aantal tactische aanpassingen doorgevoerd. Hierdoor kwamen we in de tweede helft beter in ons spel en tot een aantal kansen. Het duel kon beide kanten op, maar we zijn bovenal tevreden met het resultaat.”

Interlandweek
Meerdere spelers uit de selectie van trainer Jan Wouters kwamen midweeks uit voor hun land. Middenvelder Adam Sarota en aanvaller Tommy Oar reisden af naar Londen. Met Australië namen zij het op tegen Ecuador. Laatstgenoemde startte in de basis en speelde 67 minuten. Hij leverde één assist. Na 3-0 voorgestaan te hebben, verloor Australië na een rode kaart met 3-4. Middenvelder Sarota kwam niet in actie. Andere FC Utrecht-spelers die in actie kwamen namens hun land waren FC Utrecht-aanvaller Juan Agudelo (Verenigde Staten) en middenvelder Yassin Ayoub (Jong Oranje). “Het is goed voor de ontwikkeling van deze jongens dat ze op zo’n podium actief zijn. Qua reistijd, training en speeltijd is het wel een flinke belasting, maar ook bijvoorbeeld PSV heeft hier last van. We hoefden de leegte die deze spelers achterlieten door hun afwezigheid niet op te vangen met spelers van Jong FC Utrecht, want meerdere spelers keerden terug van blessures. Zo is bijvoorbeeld verdediger Kai Heerings deze week weer aangesloten en deden verdediger Dave Bulthuis en middenvelder Willem Janssen delen van de training mee.”

Heenwedstrijd
Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht op eigen veld kansloos van PSV. Na negentig minuten stond een 5-1 eindstand op het scorebord. “PSV speelde een goede wedstrijd, maar wij startten ook niet slecht. Zij kwamen in het begin van de wedstrijd een aantal keren in de zestien en waren dodelijk in de afwerking. Ook wij creëerden de nodige kansen, echter wilde hij er bij ons niet in. Bij een 2-0 achterstand kregen wij nog een penalty, die wellicht de wedstrijd voor ons had kunnen kantelen. Helaas mistten wij deze kans op de aansluitingstreffer en liep PSV verder uit.”

PSV
PSV heeft na de winterstop de stijgende lijn te pakken. De laatste vijf competitiewedstrijden werden omgezet in winst. “PSV is duidelijk groeiende. In de kranten lees je dat het spel tegen Go Ahead Eagles niet goed was, maar PSV was toch veel in balbezit en wist het een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. PSV heeft veel individuele klasse met spelers als Depay en Ruiz, en hebben aanvallend ingestelde backs.”

De enige keer dat FC Utrecht won in Eindhoven was in 1980. Voor FC Utrecht scoorden Ton de Kruyk, Leo van Veen en Gerard van der Lem. Huidig FC Utrecht-coach Jan Wouters maakte destijds zijn debuut namens FC Utrecht. “Twee uur voor de wedstrijd werd ik geïnformeerd dat ik in de basis zou starten. Willem van Hanegem bleek niet wedstrijdfit te zijn. Ik kreeg een specifieke opdracht mee het veld in, namelijk het uitschakelen van Willy van der Kuylen (all-time topscorer Eredivisie, red.). Afgezien van een vrije trap die Van der Kuylen geweldig binnenschoot, heb ik mijn taak naar behoren uitgevoerd.”

Wedstrijdselectie
Trainer Jan Wouters kan zondag geen beroep doen op verdediger Mark van der Maarel. Hij is voor één duel geschorst door de KNVB en mist dus de ontmoeting met de Eindhovenaren. Vanwege uiteenlopend blessureleed zijn Dave Bulthuis, Edouard Duplan en Willem Janssen niet inzetbaar. Jacob Mulenga is op de weg terug, maar is nog niet wedstrijdfit.

Voorbeschouwing: PSV – FC Utrecht

Voorbeschouwing: PSV - FC Utrecht Jeroen Verhoeven

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.