Voorbeschouwing: Jong FC Utrecht – Jong Roda JC

Jong FC Utrecht speelt maandagavond op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Jong Roda JC Kerkrade. Het betekent een ontmoeting tussen respectievelijk de nummers zeven en acht van de ranglijst. Slechts één punt scheidt beide ploegen. Beloftentrainer Ab Plugboer blikt terug op de laatste competitiewedstrijd en vooruit op het treffen met de Kerkradenaren.

Vorige wedstrijd
Jong FC Utrecht kwam zes dagen geleden voor het laatst in actie in de Beloftencompetitie Poule B. Jong De Graafschap was op eigen veld de tegenstander. Na een 1-0 ruststand kwam de ploeg uit Doetinchem in de tweede helft langszij. “Tot aan de 1-0 hadden wij het initiatief. Dit resulteerde dan ook in een terechte voorsprong. Na die voorsprong vergaten we echter te voetballen. In de opbouw was weinig beweging waardoor we er lastig uitkwamen. De tegenstander ging agressiever spelen en daar hadden wij moeite mee. De 1-1 einduitslag is dan ook terecht.”

Trainingsweek
Om het tekort aan beweging in de opbouw te verbeteren, is hier afgelopen week op getraind. “Dit hebben we vooral geoefend in allerhande positiespelletjes. Aan de ene kant hebben we geoefend op het zo snel mogelijk zoeken van de aanvallers en dat de middenvelders hier zo snel mogelijk onder komen. Aan de andere kant hebben we het storen van de opbouw van de tegenstander geoefend. Momenteel zitten we in de laatste fase van de competitie. Elke wedstrijd is hierin belangrijk. Dit spiegel ik mijn spelers ook voor. We kunnen het ons niet permitteren om te verliezen.”

Heenwedstrijd
Eerder dit seizoen verloor Jong FC Utrecht op bezoek bij Jong Roda JC met 2-1. “Dit was, voetballend gezien,  één van onze minste wedstrijden dit seizoen. We speelden op een amateurterrein met een slecht veld en dito ambiance. In deze wedstrijd hadden wij moeite om de vrije man te vinden, waardoor het een duel werd waarin we veel moesten omschakelen. We konden geen controle krijgen over de wedstrijd en moesten veel duels aangaan. In de laatste minuten gaven we de wedstrijd uit handen, terwijl het beide kanten op kon gaan.”

Wedstrijdselectie
Wegens uiteenlopend blessureleed kan trainer Ab Plugboer geen beroep doen op Nassir El Aissati, Thijs van Hofwegen, Jordy van der Winden en Remco van Wingerden. Soufian Moro is nog onzeker voor het duel tegen Roda JC Kerkrade.

De wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong Roda JC Kerkrade begint vanavond om 18.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en is vrij toegankelijk voor publiek.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.