VOORBESCHOUWING | FC Utrecht – Vitesse

FC Utrecht bereidt zich dezer dagen voor op de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Utrechters nemen het aanstaande zondag vanaf 12.30 uur in Stadion Galgenwaard op tegen de Arnhemmers. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Robby Alflen alvast vooruit op het treffen.

“Vitesse is voetballend een geweldige ploeg. Als liefhebber van het spelletje kijk ik er graag naar. Dat geldt eigenlijk voor alle teams die door Peter Bosz worden getraind, trouwens. Zijn ploegen laat hij gedurfd voetballen, met zoals ik het zie als filosofie: we willen er één meer maken dan de tegenstander”, zegt FC Utrecht’s trainer/coach Robby Alflen, die zondag een aantrekkelijke wedstrijd verwacht in Stadion Galgenwaard. “Normaal gesproken levert de combinatie tussen onze spelopvatting en die van Vitesse een attractief duel op. Vitesse gaat uit van zijn eigen kracht, met heel veel voetbal in de ploeg. Vergeleken met PSV, onze vorige tegenstander, hebben ze wat minder snelheid en diepgang, maar meer voetbal.”

‘Leren van je fouten’
Zaak voor FC Utrecht om daarmee goed om te gaan, weet ook Alflen. Deze week ging de oefenmeester van de Utrechters uitgebreid in op wat er niet goed ging tijdens het thuisduel met PSV, dat met 1-5 werd verloren. “Van je fouten moet je leren”, aldus Alflen. “En je moet nooit het geloof in eigen kunnen en eigen idee verliezen. Gelukkig is daarvan ook geen sprake. Maar dat het beter moet dan vorige week tegen PSV, dat is wel duidelijk.”

‘Edouard komt sterker terug’
Op middenvelder Anouar Kali kan Alflen de komende tijd geen beroep doen. Een hamstringblessure, opgelopen tijdens het duel met PSV, houdt de Ondieper voorlopig nog even aan de kant. Vanuit de medische ruimte van FC Utrecht is ook goed nieuws te melden: Edouard Duplan’s rentree komt alsmaar dichterbij. De Fransman staat inmiddels weer op het trainingsveld. “Hij is lang geblesseerd geweest. Het heeft nog even tijd nodig voordat hij weer een wedstrijd kan spelen”, zegt Alflen. “Maar als hij terug is, dan denk ik dat hij er meteen staat. Edu is een topprof, die tijdens zijn revalidatie alles deed wat mogelijk was om er beter en sterker uit te komen. Voor de groep is het nu al prettig dat hij op het trainingsveld staat. Ook op het trainingsveld maakt hij al het verschil, met zijn winnaarsmentaliteit en beleving.”

Kaartje aanschaffen
Kaarten voor de wedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en Vitesse zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Dit doe je –HIER-. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 10.30 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht.

 

VOORBESCHOUWING | FC Utrecht – Vitesse

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.