Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Vitesse

Jeroen Verhoeven |  FC Utrecht - Vitesse

FC Utrecht is de best presterende ploeg van deze eeuw in de maand november als het gaat om thuiswedstrijden. Sinds 2000 verzamelden de Utrechters in Stadion Galgenwaard 68 punten, één meer dan runner-up PSV er pakte in het Philips Stadion.

De laatste keer dat FC Utrecht in november een thuiswedstrijd verloor, was in 2010. Toen nam PSV drie punten mee terug naar Eindhoven (1-2).

Spits Ruud Boymans scoorde in vier Eredivisieduels op rij. Lukt het de aanvaller van FC Utrecht om ook een vijfde keer in successie een doelpunt te maken in de competitie, dan voegt hij zijn naam bij een illuster rijtje. In het seizoen 2002/2003 lukte het Dirk Kuyt om in vijf Eredivisiewedstrijden op rij te scoren en dat deed Harry Decheiver in de jaargang 1997/1998. Leo van Veen deed datzelfde, maar dan in seizoen 1976/1977. De aanvoerder van het klassement is Michel Beukers. In het seizoen 1984/1985 scoorde hij in zes Eredivisiewedstrijden op rij namens FC Utrecht.

Boymans weet zich in zijn jacht op het record van Beukers onder anderen gesteund door Tommy Oar. De Koning van de Assist van de Eredivisie bereidde dit seizoen al zes doelpunten voor. De international van Australië had daarvoor slechts zeven wedstrijden nodig.

Komt Vitesse voor de dag, dan zijn doelpunten hetgeen je verwachten mag. Dat is wat je kunt opmaken door naar Teletekstpagina 819 te schakelen. De Arnhemmers maakten 26 goals en kregen er 18 tegen. En dat alles in slechts 10 competitieduels. Een moyenne van dik 4 treffers per wedstrijd dus. In het oog springende recente resultaten van de Gelderlanders: een 1-4 zege bij Willem II, 2-6 winst op en bij FC Dordrecht en een zesklapper tegen ADO Den Haag (6-1).

Niet alleen vallen goals als rijpe appelen bij Vitesse-duels, het levert de geelzwarten de laatste weken ook nog eens veel punten op. Het team van trainer Peter Bosz pakte veertien punten tijdens de laatste zes speelrondes en is samen met Ajax over de laatste zes speeldagen de best presterende ploeg van Nederland.

Kaartje aanschaffen
Kaarten voor de wedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en Vitesse zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Dit doe je –HIER-. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 10.30 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht.

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Vitesse

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

34 thoughts on “Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Vitesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.