Voorbeschouwing: FC Utrecht – FC Groningen

FC Utrecht neemt het zondag in Stadion Galgenwaard op tegen FC Groningen. Het onderlinge verschil op de ranglijst is zes punten in het voordeel van de Noorderlingen. Trainer Jan Wouters blikt terug op de afgelopen wedstrijden en vooruit op de ontmoeting met de Trots van het Noorden.

Afgelopen wedstrijden
FC Utrecht pakte de afgelopen vier wedstrijden twee punten. Het team van trainer Jan Wouters speelde gelijk tegen respectievelijk Ajax en AZ en verloor van PEC Zwolle en RKC Waalwijk. “In de wedstrijden tegen Ajax en AZ hebben we prima spel om de mat gelegd en zijn we hiervoor beloond. Thuis tegen PEC Zwolle hadden we gezien het spel meer verdiend, echter gooide een rode kaart aan onze zijde roet in het eten. De laatste weken is en wordt ons spel steeds beter.”

Trainingsweek
Dat het spel steeds beter wordt, is het resultaat van enerzijds de versterkingen die zijn gehaald in de winterstop en anderzijds gericht trainen. Ook afgelopen week is gericht getraind richting de wedstrijd van komende zondag, echter ging dit anders dan verwacht. Waar het eerste elftal normaliter zijn trainingen afwerkt op de velden van Sportcomplex Zoudenbalch was dat deze week niet mogelijk. “Door de aanhoudende regen en de daaruit voortvloeiende slechte staat van de trainingsvelden hebben we deze week meerdere keren moeten uitwijken naar de velden van ODIN en Kampong. Gelukkig hebben we hier wel op goede grasmatten kunnen trainen.”

Voorbeschouwing: FC Utrecht - FC Groningen Jeroen VerhoevenMedia
In de media wordt FC Utrecht de laatste weken in één adem genoemd met degradatienood. Wouters nuanceert dit. “Ik probeer daar zo min mogelijk aandacht aan te besteden, want we moeten ons focussen op de wedstrijden. Als je een goede serie weet neer te zetten in de komende wedstrijden kun je zo weer naar boven kijken. Om te beginnen moeten we zondag van eigen kracht uitgaan, want we spelen een thuiswedstrijd. Natuurlijk staat gezien de komende wedstrijden druk op de wedstrijd van zondag. De spelers moeten echter niet onder hoogspanning gaan voetballen, maar gewoon hun ding doen.”

FC Groningen
FC Groningen begon het seizoen voortvarend, echter na de winterstop zijn de resultaten wisselvallig te noemen. Vorige week werd na vier eredivisiewedstrijden weer eens een overwinning geboekt. In de Euroborg werd Go Ahead Eagles met 1-0 verslagen. “FC Groningen beschikt over meerdere spelers die het verschil kunnen maken. Filip Kostić is een gevaarlijke flankspeler met een goede individuele actie en voorzet. Tevens moeten we waken voor het killerinstinct van Tjarron Chery en Michael de Leeuw. Laatstgenoemde kan mede vanwege zijn kopkracht voor gevaar zorgen.”

Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in de Euroborg met 2-0 van FC Groningen. “Ik kan mij herinneren dat wij onterecht verloren hebben in Groningen. Door een vroege penalty keken we al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Daarna hebben we meerdere kansen gehad om de aansluitingstreffer te maken, echter viel deze niet. Halverwege de tweede helft kregen we de deksel op onze neus.”

Wedstrijdselectie
In vergelijking met de wedstrijd tegen AZ keert middenvelder Johan Mårtensson, na een enkelblessure, terug in de selectie. Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen en Jacob Mulenga zijn vanwege uiteenlopend blessureleed nog steeds niet inzetbaar voor trainer Jan Wouters. Yassin Ayoub en Danny Koevermans zijn twijfelgevallen.

Voorbeschouwing: FC Utrecht – FC Groningen

Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: FC Utrecht – FC Groningen.

Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Voorbeschouwing: FC Utrecht – FC Groningen

 • 21/02/2014 at 14:51
  Permalink

  Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: FC Utrecht – FC Groningen.

  Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
  Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
  Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.