Voorbeschouwing: AZ Alkmaar – FC Utrecht

voorbeschouwing: AZ Alkmaar - FC Utrecht Jeroen VerhoevenFC Utrecht neemt het zaterdagavond om 20.45 uur in Alkmaar op tegen AZ. FC Utrecht bezet momenteel de veertiende plaats in de Eredivisie. In AZ treft FC Utrecht een tegenstander van formaat, want de Noord-Hollandse formatie staat op een keurige zevende plaats. Trainer Jan Wouters blikt terug op de afgelopen wedstrijden en vooruit op de ontmoeting met AZ.

Afgelopen wedstrijden
Puur naar het resultaat gekeken zit FC Utrecht momenteel in een mindere fase. Na het gelijke spel tegen koploper Ajax werd achtereenvolgens verloren van PEC Zwolle en RKC Waalwijk. “In de winterstop hebben we ons op diverse plaatsen versterkt”, concludeert de oefenmeester. “In de wedstrijd tegen Ajax werden deze spelers direct voor de leeuwen geworpen met een prima resultaat tot gevolg. Desondanks hebben deze spelers even de tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe medespelers en omgeving. In Stadion Galgenwaard tegen PEC Zwolle heb je de wedstrijd de eerste helft onder controle, echter na de rode kaart verlies je de wedstrijd terwijl daarvoor geen vuiltje aan de lucht was. Uit tegen RKC Waalwijk was in ons spel duidelijk te zien dat we voetballend progressie hebben geboekt. Dit is dan ook onze houvast. Als je dat spel blijft doorzetten, valt het een keer de goede kant op.”

Heenwedstrijd
Vroeg in het seizoen ontving FC Utrecht AZ op eigen veld. FC Utrecht won de wedstrijd met 2-0. Steve De Ridder nam de volledige Utrechtse doelpuntenproductie voor zijn rekening. Het was een wedstrijd die gekenmerkt werd door een fel spelend FC Utrecht en een op de counter loerend AZ. Het hardwerkende FC Utrecht werd beloond voor zijn inzet en behaalde als collectief een dikverdiende overwinning tegen AZ. Deze zege betekende de eerste overwinning van FC Utrecht in het huidige eredivisieseizoen. Deze wedstrijd stond eveneens in het teken van het debuut van middenvelder Willem Janssen en een weerzien met voormalig FC Utrecht-verdediger Jan Wuytens.

AZ
Gezien de historie is AZ voor FC Utrecht de laatste jaren een lastige tegenstander in Alkmaar. Vorig seizoen verloor FC Utrecht kansloos met 6-0, mede door twee vroege rode kaarten voor achtereenvolgens Anouar Kali en Jan Wuytens. De laatste overwinning van FC Utrecht in Alkmaar dateert zelfs van het Eredivisieseizoen 2005/2006. FC Utrecht zegevierde destijds met 3-2. “Er zit altijd een behoorlijk verschil tussen de thuis- en uitwedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders draaien over het algemeen een goed seizoen. Trainer Dick Advocaat heeft een aantal wisselingen doorgevoerd dat goed heeft uitgepakt voor AZ. Vorige week verloren zij echter met 2-1 bij Go Ahead Eagles. Dat geeft maar weer aan dat het in deze competitie alle kanten op kan.”

Advocaat
De naam Dick Advocaat tovert een lach op het gezicht van trainer Jan Wouters. “Dick loopt als een rode draad door mijn carrière in de voetballerij. Eerst was hij mijn teamgenoot bij FC Utrecht in het seizoen 1983/1984. Als trainer ben ik Dick twee keer tegengekomen. Allereerst bij PSV en vervolgens bij Oranje. Onder leiding van Advocaat nam ik met Oranje deel aan het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Na mijn voetbalcarrière heb ik hem als trainer geassisteerd bij Glasgow Rangers. We zijn elkaar dus vaak tegengekomen en dat gebeurt dus nog steeds. Dick is niet alleen een geweldige trainer, maar ook een fantastisch mens.”

Selectie
Middenvelder Adam Sarota keert terug in de wedstrijdselectie na zijn schorsing. Daar staat tegenover dat, vanwege uiteenlopend blessureleed, Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen, Johan Mårtensson en Jacob Mulenga zaterdagavond niet inzetbaar zijn.

Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: AZ Alkmaar – FC Utrecht.

Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Voorbeschouwing: AZ Alkmaar – FC Utrecht

 • 14/02/2014 at 18:22
  Permalink

  Wilt u reageren op deze Voorbeschouwing: AZ Alkmaar – FC Utrecht.

  Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
  Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
  Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.