Trainingskamp Portugal Almuncil Dag 2

jeroen verhoeven 2013-01-08 Traininngskamp Dag 2 JeroenDat het trainingskamp een echte opbouw naar de tweede fase van de Eredivisie is, ondervonden de spelers op de tweede dag in Portugal. De ochtendsessie werd door de spelers beoordeeld als behoorlijk zwaar.

Na het gebruikelijk opwarmwerk door inspanningsfysioloog Pim Koolwijk werden beide speelhelften benut om twee partijen van 6-tegen-6 te spelen. Het kiezen van de juiste positie en uiteraard het winnen van de wedstrijd stonden centraal. Zes wedstrijden van een kwartier werden fanatiek gespeeld op het zonovergoten trainingscomplex in Almancil. Hoogtepunten waren een prachtige bal van Edouard Duplan, die met een krul het doel vond, en Alexander Gerndt die hard werkte maar driemaal de paal raakte.

Leon de Kogel moest gedurende de training noodgedwongen de schaduw opzoeken. Hij voelde zich niet lekker en bleef afwezig tijdens de rest van de training. Ook zou hij de middagsessie aan zich voorbij laten gaan. Cedric van der Gun liet de veldtraining in de ochtend schieten. Net terug van een blessure zou de ochtendsessie nog een te zware belasting zijn voor de aanvaller. Van der Gun trainde in de fitnessruimte van het hotel.

Tandje minder
Na de verplichte rust op de kamers trainde de selectie ’s middag een paar tandjes minder. Op een half veld werd een groot positiespel gespeeld. Dat er even iets minder gas werd gegeven, was ook wel nodig vond Bob Schepers. “Het was echt zwaar vanochtend”, zegt de jonge aanvaller. “Hard werken in de zon is lekker, maar je moet oppassen dat je jezelf niet opblaast. Daar let de staf ook goed op.”

Edouard Duplan en Marcus Nilsson bleven achter in het hotel en trainden apart. Duplan komt net terug van een blessure en kreeg rust. Dat gold ook voor Nilsson die lichte rugklachten heeft. De Zweedse verdediger trainde eerder met zijn oude club Helsingborgs op hetzelfde veld en ook toen kreeg hij rugklachten door het zachte veld.

Ook de keepers trainden ontspannen. Het ging om precisie in de middag. Vanaf de middenlijn moest de lat worden geraakt. Absolute uitblinker was Erik Cummins. Drie keer raakte hij moeiteloos de lat. Tot zijn eigen grote vreugde. “Ik sta denk ik op de verkeerde positie in het veld”, lachte de doelman.

jeroen verhoeven 2013-01-08 Trainingskamp Dag 2 3enHecht
Het trainingskamp bevalt assistent-trainer Robby Alflen ook zeer goed. “De spelers werken hard en je merkt dat het even goed is om even met elkaar weg te zijn”, zegt Alflen, die als oud-speler zelf tal van trainingskampen meemaakte. “Je merkt nu ook dat de groep weer dichter naar elkaar toegroeit. Het is al een groep die hecht is, maar dit versterkt nog meer.”

 

 

 

 

 

 

Eerste oefenduel
Woensdag staat het eerste oefenduel op het programma. 1. FC Union Berlin is de tegenstander. Mike van der Hoorn kijkt er naar uit. “Lekker weer een wedstrijd spelen”, zegt de verdediger opgetogen. “Dan kunnen we kijken hoe we ervoor staan. Zowel het team, maar dat geldt ook voor mezelf. De wedstrijd tegen de Tweede Bundesligist begint om 16:00 uur en wordt gespeeld in Spanje op een kleine anderhalf uur van het trainingscomplex in Almancil. FC Utrecht.TV maakt een samenvatting van het duel en ook kun je de reacties van de spelers en trainer Jan Wouters bekijken.

Tekst: FCutrecht.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.