Spelers FC Utrecht Fysiek getest

Spelers FC Utrecht Fysiek getestEen periode van voorbereiden, prepareren en intensieve trainingsuren is aanstaande; het voetbalseizoen 2014/2015 staat immers voor de deur. De spelers van FC Utrecht werden, enkele dagen voor de eerste training op Sportcomplex Zoudenbalch, onderworpen aan diverse tests. Hoofd Medische Staf Niels Wijne van FC Utrecht sprak met FCUtrecht.nl over de testdagen, die vrijdag en zaterdag plaatsvonden.

“Op de testdagen worden de spelers jaarlijks aan allerlei medische en fitheidstesten onderworpen. In het ziekenhuis werd de afgelopen dagen van iedere speler een longfunctietest gedaan en werd een hartfilmpje gemaakt. Daarna volgde een fietstest met hartbewaking, waarbij werd gekeken naar hoe het hart reageert onder grote inspanning”, somt Wijne op. “Onze fysiotherapeuten Mark Rekers en Elseline van der Poll hebben de spelers op ons trainingscomplex ontvangen en met hen de voetbalspecifieke test, zoals wij dat noemen, gedaan. Hierbij werden spieren en gewrichten gemeten, het functioneren van de heup- en bekkenfunctie getoetst, en werden sprong- en coördinatietesten gedaan.”

Zuurstofopnametest bij Albert Knoopkazerne
De derde locatie waar de spelers van FC Utrecht zich moesten melden, was de Albert Knoopkazerne. FC Utrecht onderhoudt een samenwerkingsverband met defensie en kon zodoende gebruikmaken van de faciliteiten op de kazerne. “Onder leiding van inspanningsfysioloog Pim Koolwijk werd een meting gedaan om de individuele belastbaarheid van spelers in kaart te krijgen. Op de loopband werden door middel van een zuurstofopnametest belangrijke gegevens verzameld over de maximale hartslag en het zogeheten omslagpunt van de spelers. De informatie die hierbij werd verzameld, wordt geanalyseerd waarna de vergaarde kennis wordt meegenomen in de trainingen die maandag van start gaan”, aldus Wijne.

‘Er staat een gedreven en fitte groep’
Op de eerstgenoemde locatie, het ziekenhuis, besprak voedingsdeskundige Armand Bettonviel met de voetballers het omgaan met voeding en vocht, en over prestatieverbetering op dit gebied. Individuele gesprekken met de technische staf maakte het programma voor de voetballers van FC Utrecht compleet. Gevraagd naar een voorzichtige conclusie over de testdagen is Wijne resoluut: “In de evaluatie na deze twee dagen kwam bij alle leden van de technische en medische staf naar voren dat er een gedreven groep staat die fit uit de vakantie is gekomen en erg gedreven is om er een mooi seizoen van te maken.”

Spelers FC Utrecht fysiek getest

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Spelers FC Utrecht Fysiek getest

  • 02/07/2014 at 07:34
    Permalink

    Hey Meneer Verhoeven ik zal graag een keer met u gaan voetballen bij sdo misschien kunt u me nog tips geven of iets laat me alsjeblieft wat van u horen

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.