Sigthórsson en Jeroen Verhoeven bij Ajax Streetwise

jeroen verhoeven streetwiseKolbeinn Sigthórsson had zichtbaar plezier in het bezoek aan de Olympiaschool in Amsterdam Zuid. De Ajax-spits is momenteel herstellende van een enkelblessure en vond het leuk om weer even onder de supporters te zijn. In dit geval vooral jonge supporters. De groepen 5, 6, 7 en 8 kregen in twee sessies de kans om Sigthórsson en Verhoeven aan een vragenvuur te onderwerpen. Ook deden ze samen met de Ajacieden een speciale Ajax-dans.

Tijdens de Ajax-lessen hadden een aantal leerlingen de afgelopen week diep nagedacht over goede vragen voor de spits en keeper van Ajax. De schoolkrantreporters ontfutselden Sigthórsson en Verhoeven een aantal leuke uitspraken. Zo kwamen we erachter de Sigthórsson naast het voetbal graag een partijtje golf speelt (‘maar dan wel in de zomer als het een beetje warmer is dan nu’). Verhoeven houdt op zijn beurt meer van zeilen.

Terwijl Sigthórsson door de gangen van de Olympiaschool liep, gingen zijn gedachten even terug naar zijn eigen schooltijd. De aanvaller was ook toen al met voetbal bezig. ,,Een beetje leren en een beetje voetballen”, zo omschrijft hij zijn schooltijd in IJsland. ,,En zo te zien is er niet veel verschil tussen de scholen in Nederland en IJsland. Ook hier zie ik iedereen in de pauzes en na schooltijd op de pleintjes voetballen. Verder is de school natuurlijk bedoeld om te leren. Dat is overal zo.”

jeroen verhoeven street wise AjaxAan het einde van de middag deelden Sigthórsson en Verhoeven allebei diploma’s uit aan de leerlingen. Het speciale diploma, met handtekening van Frank de Boer, was echter niet voor iedereen weggelegd. Sommige leerlingen hadden volgens de juf niet goed genoeg hun best gedaan. Daarmee werd het doel van StreetWise goed duidelijk. Naast het sportieve en educatieve karakter van de Ajax-lessen zijn ook houding en gedrag belangrijk. De leerlingen mogen zich komende week opnieuw bewijzen om alsnog een Ajax-diploma te krijgen. Tot hun eigen geluk mochten ze vrijdagmiddag wel bij de feestelijke afsluiting zijn.

In de propvolle zaal van de Olympiaschool reikte ambassadeur Heini Otto een ingelijst Ajax-shirt aan de school uit. Op het shirt prijken alle handtekeningen van de Ajacieden, inclusief die van Sigthórsson en Verhoeven. Naast het interview voor de schoolkrant werden beide Ajacieden ook op het podium ondervraagd. Op de vraag wat ze zouden doen als er geen voetbal bestond, toonde Sigthórsson zich van zijn sportieve kant. ,,Dan had ik ongetwijfeld iets anders met sport gedaan.” Verhoeven had in dat geval misschien wel in een net pak met stropdas rondgelopen. ,,Als ik geen keeper was geweest had ik waarschijnlijk wel iets met mijn studie gedaan. Waarschijnlijk had ik dan een leidinggevende functie gehad. Bijvoorbeeld bestuurder bij een organisatie. Dat had me wel leuk geleken.”

2012-02-19 Jeroen Verhoeven bij streetwise amsterdam ZuidAjax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.