Training AFC Ajax na de wedstrijd van NEC thuis

2012-02-20 Jeroen Verhoeven op de trainingDe gezichten van de Ajacieden stonden maandag meestal in een vrolijke stand. Daags na de 4-1 overwinning op NEC werkten de selectiespelers opgewekt hun hersteltraining af op de Toekomst. Vurnon Anita blikte na afloop exclusief voor Ajax TV terug op het treffen met de Nijmegenaars.

Een telkens terugkerende trainingsvorm was maandag de rondo. Hoeveel trainingsuren de speler ook in de benen heeft; van de rondo krijgt geen voetballer genoeg. Razendsnel gaat de bal van voet tot voet, de ongelukkige(n) in het midden zijn veroordeeld tot loeren en het plaatsen van snelle interventies. Alles om de bal te onderscheppen. De ene keer duurt een verblijf in de cirkel ultrakort. Voor wie de bal langere tijd niet weet te raken ligt wanhoop op de loer. De onfortuinlijke Ajacied die de bal zelfs door de benen krijgt gespeeld, kan helemaal rekenen op meewarig applaus en pesterig gelach. Ook trainer Frank de Boer nam ‘gewoon’ deel aan het rondospel. Als oud-speler kent De Boer natuurlijk de geheimen van de rondo. De Boer stond dan ook met verve zijn mannetje. Al ontkwam ook hij niet aan een optreden in de cirkel.

Na de oefensessie, die ruim een uur duurde, nam Anita plaats voor de camera van Ajax TV. De middenvelder schaarde zich zondag als controlerende middenvelder onder de uitblinkers in de laatste wedstrijd met NEC. ,,Altijd lekker om met meer doelpunten verschil te winnen’’, verwoordde Anita zijn goede gevoel. ,,Ik heb het zelf ook aardig gedaan, denk ik. Als je een kans krijgt, moet je die ook grijpen. De trainer weet wat hij aan me heeft.’’

Ajax deed in twee opzichten goede zaken in het voorbije weekeinde. Met de 4-1 overwinning werd aan de eigen plicht voldaan. De slechte resultaten van (bijna alle) titelconcurrenten doen Ajax weer aansluiten bij de top. ,,We moeten nu tot de laatste wedstrijd blijven knokken’’, beseft Anita als hij vooruitblikt op de komende weken. ,,Het wordt weer een inhaalslag, net als afgelopen seizoen. Maar deze nieuwe situatie geeft wel een boost.’’

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.