Jong FC Volendam – Jong Vitesse (2-1) 5-1

Na de merkwaardige 6-2 nederlaag vorige week in Groesbeek tegen Jong Achilles’29, waarbij de scheidsrechter het bepaald niet goed voor had met Jong Volendam, was de staf er alles aan gelegen tegen Jong Vitesse een beter resultaat neer te zetten. De plaats in de kopgroep van de eredivisie van belofteteams is een uitstekend visitekaartje van Volendams jeugdopleiding. Het pakte uitstekend uit. Na een 2-1 ruststand liet Jong Volendam 5-1 op het bord noteren.

Jong Vitesse heeft zichzelf dit jaar ten doel gesteld zo hoog mogelijk te eindigen, mogelijk zelfs als kampioen om de stap naar de Jupiler League te mogen maken. Jong Volendam had aanvankelijk moeite de lopende mensen van Vitesse onder controle te krijgen. Binnen tien minuten werd de eerste averij opgelopen. De Volendamverdediging liet zich verrassen toen Nathan zichzelf door het hart op weg mocht naar 0-1. Het antwoord van Jong Volendam liet echter niet lang op zich wachten. Raoul Esseboom veroverde de bal op het middenveld en stuurde Genrdige Prijor weg. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij Guyon Philips terecht. Omdat de Vitessedoelman niet uitstapte kon de Volendamspits laten zien waar hij goed in is, scoren. Voor hem betekende het de opmaat naar een wedstrijd die zijn stempel zou krijgen. Jong Volendam creëerde nog een aantal uitstekende aanvallen, maar leek toch met een gelijke stand te gaan rusten. In de slotfase van de eerste helft zorgde Thomas Oude Kotte van Vitesse dat Jong Volendam in een beter resultaat mocht geloven. Guyon Philips kon met de bal doen wat hij wou, maar zag zijn poging stranden. De volgende aanval was het wel raak. Dat doelpunt werd wegens duwen afgekeurd. Met de klok op 45 stuurde Hilal Ben Moussa Genrdige Prijor weg. Deze keer was de strakke voorzet bij de eerste paal, waar Guyon Philips heel subtiel met links de bal net tussen de keeper en de paal tikte.

2e Helft
Jong Vitesse startte ook de tweede helft sterk. Een vrije trap werd door Jeroen Verhoeven slecht ingeschat, waarop Raoul Esseboom de bal van de doellijn moest koppen. Een kwartier lang was Vitesse de bovenliggende partij, de gelijkmaker leek in de maak. Jong Volendam stelde er slechts een uitbraak tegenover. Hilal Ben Moussa zette uitstekend voor op Guyon Philips, maar zijn kopbal was te hoog.
De kracht van Vitesse slibde weg, Jong Volendam wisselde Raoul Esseboom voor debutant Joey Veerman, wat op het middenveld een hoop leven tot gevolg had. Jong Vitesse moest ver terug. Twintig minuten voor tijd mocht Kevin van Kippersluis een hoekschop nemen, die vrij gelukkig door Gijs Luirink naar binnen werd gewerkt. Daarna was het vrijwel uitsluitend Jong Volendam dat de klok sloeg. Joey Veerman zette vanuit het midden Guyon Philips aan het werk. Zijn pass dwars over het veld naar Hilal Ben Moussa betekende op zeer knappe wijze 4-1. Nog een keer kwam Vitesse, maar het strakke schot had geen resultaat. Jong Volendam deed dat in de laatste minuten beter en weer was het Guyon Philips die in een zeer fraai solo iedereen achter zich liet en de bal onder de keeper in het Vitessedoel schoof. Na ‘Groesbeek’ een resultaat om trots op te zijn.
Opstelling Jong Volendam: Jeroen Verhoeven, Denzel Prijor, Gijs Luirink, Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Raoul Esseboom (64. Joey Veerman), Genrdige Prijor, Gerry Vlak, Guyon Philips, Hilal Ben Moussa, Kevin van Kippersluis (84. Johan Keizer).

 

Jong FC Volendam –  Jong Vitesse (2-1) 5-1

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.