Jong AZ – Jong FC Utrecht 4-3 (1-3)

Een indrukwekkende eerste helft ten spijt, verloor Jong FC Utrecht (vanavond) in het AFAS Stadion van Jong AZ. De Utrechters gingen na 24 minuten met 0-3 aan de leiding, maar stonden na negentig minuten met lege handen: 4-3.

Yannick Cortie verovert de bal, speelt die snel door naar Mark Diemers, die op zijn beurt Hamza Boukhari weet te vinden. Via de linksback, de linksmidden en de linksbuiten komt de bal bij spits Cedric Badjeck, die met een feilloze steekbal het ééntweetje met Boukhari een feit maakt. De flankspits rondt een aanval die om van te smullen is, in stijl af. Met een boogbal zorgt hij ervoor dat Yves De Winter kansloos is en zo staat het na zeventien minuten in Alkmaar 0-2 voor Jong FC Utrecht, dat Jong AZ simpelweg overklast met fantastisch voetbal.

Als de brandweer
Als het zes minuten later 0-3 wordt door Badjeck – deze keer zijn de rollen omgedraaid en is Boukhari de aangever – lijkt niets een riante Utrechtse zege nog in de weg te staan. Badjeck, die ook al de 0-1 maakt na fraai voorwerk van rechtsbuiten Gyrano Kerk, wordt alom gefeliciteerd door zijn teamgenoten. Jong FC Utrecht gaat als de brandweer op het uitstekende veld in het AFAS Stadion.

Na de pauze andersom
En toch zijn het de Utrechters die een dik uur spelen later met lege handen staan. Zo dominant als Jong FC Utrecht in het eerste gedeelte van het duel met de Noord-Hollandse koploper is, zo dwingend speelt het Jong AZ van oud-FC Utrecht’er Reinier Robbemond na de pauze.

Babalj op schot
Jong AZ, dat via Raymond Gyasi voor de rust de marge al tot 1-3 verkleint, komt veertig tellen na de pauze terug tot 2-3. Doelpuntenmaker: Eli Babalj. De naam van die international van Australië schalt na tachtig minuten spelen opnieuw door het AFAS Stadion, als hij van dichtbij de 3-3 inkopt. Op dat moment staat Jong FC Utrecht al een dik kwartier met een man minder op het veld, nadat Sean Klaiber na een tackle met een rode kaart de piste af is gestuurd.

Lege handen
Strijdend voor wat het waard is heeft het er lange tijd veel van weg dat Jong FC Utrecht in elk geval nog een puntje in het bagageruim van de spelersbus kan laden. Maar de hoop daarop wordt in de vierde minuut van de toegevoegde tijd weggenomen door opnieuw spits Babalj, die bij een scrimmage voor het doel van Jeroen Verhoeven precies op de juiste plaats staat en vervolgens de Alkmaarse comeback compleet maakt: 4-3.

Jong AZ – Jong FC Utrecht 4-3 (1-3)
5. Cedric Badjeck 0-1
18. Hamza Boukhari 0-2
24. Cedric Badjeck 0-3
29. Raymond Gyasi 1-3
46. Eli Babalj 2-3
81. Eli Babalj 3-3
90+4. Eli Babalj 4-3

Gele kaarten: Ridgeciano Haps, Derrick Luckassen, Djavan Anderson (allen Jong AZ), Yannick Cortie (Jong FC Utrecht)

Rode kaart: 64. Sean Klaiber (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 500.

Scheidsrechter: Davy Otto.

Opstelling Jong AZ:
Yves de Winter; Djavan Anderson, Derrick Luckassen, Wesley Hoedt, Ridgeciano Haps (86. Meraj Allahdad); Yovany van der Stelt, Raies Roshanali (62. Stijn Spierings), Viktor Elm; Dabney Dos Santos, Eli Babalj, Raymond Gyasi.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Sean Klaiber, Myenty Abena, Jeff Hardeveld, Yannick Cortie; Nassir El Aissati (55. Darren Rosheuvel), Erwin de Groot (66. Laurens van der Voort), Mark Diemers; Gyrano Kerk, Cedric Badjeck (72. Rodney Antwi), Hamza Boukhari.

Jong AZ – Jong FC Utrecht 4-3 (1-3)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.