Feitjes en Weetjes: Feyenoord – FC Utrecht

Een uitoverwinning, dat zou lekker zijn. FC Utrecht proefde het zoet van drie punten op vreemde bodem in de Eredivisie voor het laatst op 30 november 2013, toen in het Polman Stadion van Heracles Almelo werd gewonnen.

Een uitoverwinning, dat is waar FC Utrecht in Rotterdam voor gaat. De laatste drie duels op vreemd terrein gingen voor de Utrechters verloren. In de clubhistorie verloor FC Utrecht nooit meer dan vier achtereenvolgende uitduels.

Afgelopen zondag was het Leon de Kogel die met een knappe sliding een paar minuten voor tijd de wedstrijd tegen Willem II in Stadion Galgenwaard in Utrechts voordeel besliste (2-1). Vijf van de acht Eredivisiegoals die De Kogel in Utrechtse dienst scoorde, maakte hij als invaller. Alleen Raymond Graanoogst, Dirk Kuyt (beiden 6), Ton de Kruyk (7) en Ben Rietveld (13) scoorden meer doelpunten namens FC Utrecht als invaller.

Aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht kan in De Kuip een mooie mijlpaal bereiken. De Limburger kan zondag zijn 200ste Eredivisiewedstrijd spelen. In de selectie van tegenstander Feyenoord is Erwin Mulder de man met de meeste Eredivisieduels achter zijn naam. De doelman’s wedstrijdenteller in de Eredivisie staat op 118.

Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht weet hoe het is om goede resultaten te boeken tegen Feyenoord. In de periode waarin hij als speler voor de Utrechters uitkwam, nam hij het acht keer op tegen Feyenoord. Vier keer stapte Alflen als winnaar van het veld, drie keer eindigde het treffen met de Rotterdammers in een gelijkspel en slechts één keer trok de oefenmeester als speler van de Domstedelingen tegen de Kuipclub aan het kortste eind.

De wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht begint zondag in De Kuip om 14.30 uur. Niet aanwezig in Rotterdam? Scoor thuisvoordeel met de FC Utrecht App en bekijk de wedstrijd live op je tablet of smartphone! Kijk HIER voor meer informatie.

Feitjes en Weetjes: Feyenoord – FC Utrecht

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.