Hoe is het met… Jeroen Verhoeven

Soesterberg – In de rubriek ‘Hoe is het met…’ gaan we op zoek naar bekende mensen uit de sportwereld uit het verleden. Deze week spraken we met oud-doelman Jeroen Verhoeven, die jaren bij FC Volendam onder de lat stond en bovendien bij Ajax keepte. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met heel andere dingen dan keepen.

“Ik heb op dit moment een indoor speeltuin, gerund door jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt”, vertelt Verhoeven. “Mijn beste vriend, Hayler Tamboer, heeft het niet gered met de voetbal. Hij is een eigen zorginstelling gestart. Hij kwam drie jaar geleden bij mij met een vraag: ‘Ik begeleid jongens die moeten werken, maar wel begeleid werken. Hoe gaan we dat doen?’ Toen kwamen we twee jaar geleden met het idee om een ‘eigen iets’ te creëren, want dan kunnen we zelf werk creëren. Zo zijn we van een haven tot een restaurant uitgekomen bij een indoor speeltuin. En die draait nu, in Soesterberg.”

Voldoening
De oud-doelman zit verre van stil, want de speeltuin is zeven dagen per week geopend. “Ik ben er op dit moment ongeveer zeven dagen per week. Het is anders dan voetballen. Doordat we de jongeren begeleiden worden er andere dingen gevraagd dan dat ik was gewend bij het voetbal. Het is wel heel erg leuk en het geeft veel voldoening.”

Pizza
“Ik word wel veel herkend, maar dat heb je als je twee meter bent en een behoorlijk postuur hebt. Ik vond het niet vervelend om Pizza genoemd te worden. Ik vond het wel ludiek. Kijk, ze hebben mij nooit uitgescholden of mijn moeder slechte dingen toegewenst. Het heeft me mijn hele carrière achtervolgd en ik heb altijd gezegd van ‘maak er iets positiefs van’. Dat is gebeurd.”

Derde ster
Verhoeven ziet het kampioenschap met FC Volendam in de eerste divisie als een van de hoogtepunten in zijn loopbaan, omdat hij toen ook veel speelde. Het absolute hoogtepunt is echter het dertigste landskampioenschap met Ajax. “Ja, sportief gezien eigenlijk wel. Ook in de laatste speelronde, tegen Twente. Als je won dan had je de dertigste landstitel te pakken en als je verloor werd je derde. Dat scenario is gewoon niet te beschrijven en het was geweldig om mee te maken.”

Reserve
Doordat Verhoeven reservedoelman was bij Ajax, speelde hij niet veel voor die club. Toch kon hij goed omgaan met zijn rol. “Je doet eigenlijk hetzelfde maar je mag die negentig minuten niet spelen”, zegt hij. “Voor de rest was je wel overal bij betrokken en moest je overal je mening geven. Soms iets anders, maar ik heb me goed vermaakt altijd. Hoe ik er altijd instond was dat je er altijd moest staan. Ik ging er op dezelfde manier in als dat ik wel mest spelen. Dan kan er weinig mis gaan.”

Tekst: Hoe is met met……..
Bron: NH Nieuws

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.