FC Utrecht wint ook 3e oefenwedstrijd. (0-5)

FC Utrecht wint Jeroen Verhoeven

Ook de derde vriendschappelijke wedstrijd van deze jaargang is door FC Utrecht eenvoudig gewonnen. Zaterdagmiddag was het team van trainer/coach Robby Alflen, zonder sprankelend te spelen, veel te sterk voor Eersteklasser JSV Nieuwegein. Op een volgepakt Sportpark Galecop in Nieuwegein werd het 0-5 voor de Eredivisionist.

Laatste kwartier
Pas echt druk krijgt de spreekstalmeester van JSV in Nieuwegein het in het laatste kwartier van de wedstrijd. Daarin slaagt FC Utrecht er in drie goals te maken. Via een eigen doelpunt van verdediger Michael van de Valk (0-3), een leep schot van Mark Diemers vanaf een meter of dertig (0-4) en een intikkertje van Johan Mårtensson loopt FC Utrecht uit naar 0-5. En komt er een acceptabele stand op het scorebord te staan van Sportpark Galecop, dat wordt bezocht door zo’n tweeduizend voetballiefhebbers.

Pijn
Veel van die bezoekers zien in de vijfde minuut al snel dat het mis is met Ruud Boymans. De spits van FC Utrecht komt ongelukkig terecht en daarbij schiet zijn schouder uit de kom. De stormram verbijt dapper de pijn, maar moet zich uiteraard wel direct laten vervangen. Leon de Kogel neemt zijn plek in.

De Kogel, De Kogel
Diezelfde De Kogel is het die na een dik kwartier spelen de score opent. De spits, vorig seizoen op huurbasis actief voor VVV-Venlo en nu dus weer terug bij FC Utrecht, joekelt vanaf elf meter de 0-1 binnen. Tien minuten voor de pauze scoort de sterke aanvaller opnieuw. Een mooi, geplaatst schot vliegt buiten bereik van doelman Pascal Florie de hoek in: 0-2.

FC Utrecht wint Jeroen Verhoeven

Drukke dag voor Florie en Scholman
De sluitposten Florie (eerste helft) en Martijn Scholman, die na de pauze onder de lat staat van JSV, beleven een drukke middag. Met name Florie wordt gedwongen behoorlijk wat reddingen te verrichten en doet dat in het gros van de gevallen ook. FC Utrecht speelt weliswaar niet sprankelend in Nieuwegein, maar het is wel heer en meester tegen JSV, dat in vier seizoenen tijd drie keer promoveerde. ‘The White Saints’, zoals de ploeg uit Nieuwegein liefkozend wordt genoemd, beperken zich vooral tot verdedigen en delen via tegenaanvallen zo nu en dan een speldenprik uit. Maar geen moment komt FC Utrecht-goalie Jeroen Verhoeven écht in de problemen.

Trainingskamp
FC Utrecht vertrekt maandag naar Zeeland. In Renesse belegt het team van Alflen een trainingskamp. Er wordt vooral veel getraind aan de kust, maar er staat ook een oefenduel op de rol. Op dinsdag gaat FC Utrecht op bezoek bij vv Serooskerke. Na terugkomst in Utrecht staat de eerste échte testcase voor de Eredivisionist op het programma. Op zondag 20 juli speelt het vlaggenschip, na afloop van de Open Dag, in Stadion Galgenwaard tegen de Schotse subtopper Dundee United.

JSV – FC Utrecht 0-5 (0-2)
18. Leon de Kogel 0-1 (strafschop)
35. Leon de Kogel 0-2
76. Michael van de Valk 0-3 (eigen doelpunt)
77. Mark Diemers 0-4
90. Johan Mårtensson 0-5

Toeschouwers: 2.000.

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel (60. Gévero Markiet), Ramon Leeuwin (60. Sean Klaiber), Kai Heerings, Yannick Cortie; Anouar Kali (60. Adam Sarota), Jens Toornstra (60. Fernando Quesada), Willem Janssen (60. Johan Mårtensson); Mark Diemers, Ruud Boymans (7. Leon de Kogel, 60. Nacer Barazite), Danny Verbeek (60. Elroy Pappot).

FC Utrecht wint ook 3e oefenwedstrijd. (0-5)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.